Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam802
Toplam Ziyaret1669188

Süleyman Soylu Eren Yıldırım olayı hakkında konuştu

İçişleri Bakanı Soylu, "Adana’da Gençlik Kolları’nda genç bir çocuk, hata yapmıştır. Bunun hata yaptığını tesis etmesi gereken ilk önce kendi partisinin büyükleridir" dedi.

Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı tartışma sonrasında gözaltına alınıp serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından 16 Mayıs'ta tutuklanmıştı. 

Yıldırım'ın tutuklanmasına neden olan tartışmanın görüntüleri de ortaya çıkarken,cep telefonuyla çekilen görüntülerde Yüreğir Kaymakamının korumasıyla Yıldırım'ın ailesinin tartıştığı görülmüş, ayrıca tartışma sırasında silah çekme ve mermiyi namluya sürme sesi de açık şekilde duyulmuştu. Duruma tepki gösteren Yıldırım’ın annesinin “Sen halka silah mı çekiyorsun?” diye bağırdığı da görüntülerde yer almıştı.

Bu görüntülere rağmen konuya ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Adana’da Gençlik Kolları’nda genç bir çocuk, hata yapmıştır. Bunun hata yaptığını tesis etmesi gereken ilk önce kendi partisinin büyükleridir. Burada bir kaymakam soğanların bir arabadan arabaya nakledilmesine tanıklık etmek ve oradaki meselenin başında bulunmak için durur mu, durmuş işte. Netice itibariyle bunlar da bir siyasi partinin temsilcileri, ‘Burada ne oluyor’ diyerek belki bir gençlik heyecanıyla gelmişler. Sonra iş, başka bir tartışmaya dönmüş. Kaymakam orada, polis orada, bir arbede çıkmaya başlıyor. Böyle bir duruma sebebiyet vermek bile başlı başına yanlıştır. Siyasetin görevi bu değildir. Bir silah hadisesi filan yok. Böyle bir görüntü de böyle bir durum da yok. O esnada kaymakama yönelik bir hal söz konusu olunca koruma polisi orada müdahale ediyor. Sonra orada darbediliyor zaten" diye konuştu.

199 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339