Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam712
Toplam Ziyaret1682699

Turgay Develi’den CHP ‘ye Kemal Derviş eleştirisi

“18 yıldan bu yana uygulanan neoliberal politikalar nedeniyle çöken ekonominin tek suçlusu olarak Sarayı- Erdoğan'ı göstererek büyük yalana inanmamızı ve aslında asıl suçluyu saklamak istiyorlar

24. Dönem CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Kemal Derviş’in, hemen CHP'den milletvekili ve ardından da ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapıldığını hatırlatarak, “Seçimi kazanan Ak Parti'nin kurucusu Tayyip Erdoğan'ı da Siirt'te yapılan ekstra seçimle önce milletvekili seçtirip sonra da Başbakan koltuğuna oturtan Kemal Derviş'li CHP yönetimiydi. Son 50 yıldan bu yana dünya ölçeğinde hüküm süren sıcak para hükümranlığı, Kemal Derviş'in ekonomik programı ile iktidara getirdiği Ak Parti'yi, bu kez de sıcak para musluğunu kısarak iktidardan düşürmeye çalışıyor” dedi.

Develi, “Muhalefeti ve çepere yeni eklemlenen Babacan-Davutoğlu ikilisi, 18 yıldan bu yana uygulanan neoliberal politikalar nedeniyle çöken ekonominin tek suçlusu olarak Sarayı- Erdoğan'ı göstererek büyük yalana inanmamızı ve aslında asıl suçluyu saklamak istiyorlar” dedi.

Develi,  CHP Kurultayın eninde sonunda yapılacağını belirterek, “ Başta Kurultay Delegeleri olmak üzere CHP'nin sahipleri üyeler ve oy veren- vermeyen milyonlar şimdiki CHP yönetimi gibi mi düşünüyor, partinin ekonomi- politik duruşu ne olmalı konusunu tartışmaya devam etmemiz gerekiyor” dedi.

CHP’de delegelere seslenen Develi, “Birde Bülent Ecevit'i Dinleyin “ diyerek Ecevit’in, “'Kemal Derviş Şeytani Hesaplar İçerisindeydi” dediğini hatırlattı.

Develi şöyle devam etti:

Develi, CHP ekonomi yönetiminin Kemal Derviş ve neoliberal paradigmaları aşacak, dünyadaki gelişmeleri okuyabilecek, ülkenin yoksulluğunu bitirecek siyasi perspektif sıçramalarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

24. Dönem CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, “Daha da yönetilemez hale gelecek Türkiye'nin bu hale gelmesi ve getirilmesinde hedefe tek başına" Reis"i koyup, günah bilançosunu da "Saray"ın kapısına asmak, ülkemizi tükenmişliğe götüren yolun önemli bir kavşağında olan Kemal Derviş'i ve ülkemizi "Çapa"ladığı neoliberal düzenin sorumluluğunu göz ardı eden politik seçenekleri savunmak yanlıştır” ifadelerini kullandı.

 

182 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398