Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam261
Toplam Ziyaret1667903

DSP’li Çelikkaya anofele dikkat çekti: ”Korona kadar tehlikeli”

Karaisalı Kelebek'ten olan DSP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çelikkaya, sivrisineklerin anası olarak kabul edilen anofel cins sivrisinekler için şimdiden önlem almasını istedi.

Karaisalı'nın Durak Köyüne bağlı Kelebek mezrasından olan DSP İl Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çelikkaya, sivrisineklerin anası olan Anofelin Adana’da bahçelerde görüldüğünü belirterek,”En az korona kadar tehlikeli olan bu sivrisinek türüne karşı gerekli önlemlerin alınması için yetkilileri uyarıyorum” dedi.

Kendi bahçesinde yakaladığı anofel türü sivrisineğin yaklaşık 400 türü bulunduğunu ve 30-40 türü sıtmaya neden olan parazit taşıdığını söyleyen Çelikkaya, “Yaptığımız araştırmaya göre, taşıdığı parazitlerden insanlar için en tehlikeli olanı Plasmodium falciparum'dur. Diğer sivrisinek cinslerin de virüs taşıyıcısıdır. Sivrisineklerin anası dediğimiz anofel adlı sivrisinekler bugünlerde evlerimizin bahçelerinde çoğalmaya başladılar. Bunlar kuluçkaya yatmışlardır. Yumurtlayıp sivrisineklerin çoğalmasına neden olacaklardır. Bu sivrisineklerin çoğalması bugünkü korona virüsü kadar önemli ve ciddi bir konudur. İl Sağlık Müdürlüğü ve belediyelerimiz bu konuya önem gösterirler ise halkımız adına çok seviniriz. Kendi bahçemden yakaladığım bu sivrisineği kamuoyunun dikkatini çekmek istedim. Herkese korona kadar geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu.

 

437 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339