Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam212
Toplam Ziyaret1667854

Varda Köprüsü artık lavanta kokacak

Adana’nın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve Karaisalı ilçesinde bulunan Varda Köprüsü’nün çevresine ilçe belediyesi tarafından lavanta fidanı dikimi gerçekleştiriliyor.

Tarihi, doğası ve manzarasıyla her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Varda Köprüsü, Karaisalı Belediyesi tarafından çevresine dikilen lavantalar ile renklenecek.

Çeşitli dizi ve film setlerinin yanı sıra "James Bond" serisinin "Skyfall" filminin aksiyon sahnelerinin de çekildiği Varda Köprüsü çevresine dikilen lavantalar ile bölgede turizmin daha da hareketlenmesi amaçlanıyor.
Varda Köprüsü’nün hem tarihi hem de doğasıyla eşsiz bir yer olduğunu belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Bizim burada ki amacımız tarihi alanda turizm çeşitliliğini arttırmaktır. İlçemizin simgesi haline gelen, birçok dizi ve film sahnelerinin çekildiği ve yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Varda Köprüsü’nde var olan turizme kırsal turizmi de eklemek istedik. Lavanta bitkisinin Varda Köprüsü’nü daha da güzelleştireceğini düşünüyoruz. Varda Köprüsü hem tarihi hem de doğasıyla eşsiz bir yer. Bizler de bu tarih ve doğanın iç içe olduğu alanı bir adım daha ileriye götürerek, daha da güzelleştirmek istiyoruz” dedi.
Varda Köprüsü’nde Işıklandırma Çalışmaları Tamamlandı

1912 yılında Almanlar tarafından inşa edilen Varda Köprüsü’nde Adana Valiliği tarafından başlatılan ışıklandırma çalışması tamamlandı.
Varda Köprüsü'nün ışıklandırma çalışmaları projeyi gerçekleştiren ekibin özverili çalışmasıyla bir ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.
Bir asırdan fazla süredir kullanılan taştan ve çelik örme tekniğiyle yapılmış, 200 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğindeki Varda Köprüsü’nün ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla köprünün fotoğraf sanatçıları ve doğaseverlerin 24 saat gezebildiği uğrak noktalardan birisi haline gelmesi hedefleniyor. Bölgede hem turizmin hareketlenmesi hem de Varda Köprüsü'nün bilinirliğinin arttırılması planlanıyor.

415 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339