Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam614
Toplam Ziyaret1681699

İtalya'daki mağaza, restoran ve barları kapatma kararı

İtalya'da virüsle mücadele için eczane ve banka gibi yerler dışında bütün işletmeler kapatılıyor.


Başbakan Giuseppe Conte tarafından Çarşamba akşamı açıklanan yeni tedbirlerle, bugüne kadar kısıtlamalarla da olsa açık kalan mağazalar, restoran, bar, kafe gibi mekanlar da kapatılacak.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre Ancak temel kamu hizmeti veren kurum ve işletmeler açık kalabilecek. Bankalar, postaneler, fabrikalar ve toplu taşıma servisi işlemeye devam edecek.

İtalya'da Ocak ayı sonunda koronavirüs riski nedeniyle acil durum ilan edilmiş, Şubat ayında çoğunluğu Lombardia'da olmak üzere 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirilmiş, daha sonra bu karantina önlemleri önce ülkenin kuzeyine, bu hafta başında da tüm ülkeye yayılmıştı.

Ülkede okullar 3 Nisan'a kadar kapatılmış, Serie A da dahil olmak üzere futbol ligleri, tüm spor etkinlikleri ve müsabakalar durdurulmuştu.

​Washington'da OHAL ilan edildi

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, yaptığı basın toplantısında, bölgede artan Kovid-19 vakaları nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu. 
Bowser, ABD'nin başkentinde 6 yeni koronavirüs vakasına daha rastlanıldığını bildirdi.
YAŞIMINI YİTİRENLERİN SAYISI 32 OLDU
ABD medyasında yer alan haberlerde, ülkede yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan kişi sayısının her geçen gün arttığına işaret edildi.
Ülke genelinde teyid edilen vaka sayısı 1107 oldu. Koronavirüs nedeniyle yaşamlarını yitirenlerin sayısı ise 32'ye çıktı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 'pandemi' ilan edilen koronavirüse karşı önlem almak için ülke genelinde bir çok etkinliğin iptal edildiği belirtildi.

Trump: Avrupa'dan ABD'ye 30 gün boyunca bütün seyahatleri yasaklıyoruz
ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamada bulunarak "En üst düzeyde sağlık tedbirleri aldık. 
ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 salgınına ilişkin açıklamalarda bulunarak Avrupa Birliği'ni (AB) yeteri kadar önlem almamakla suçladı.
"En üst düzeyde sağlık tedbirleri aldık. Virüsün yayıldığı ülkelere seyahat kısıtlaması getirdik" diyen Trump, "AB aynı tedbirleri almakta yetersiz kalmış ve Çin'e ulaşımı engellememiştir" ifadelerini kullandı.
Beyaz Saray'daki Ovak Ofis'ten 'ulusa sesleniş' konuşması gerçekleştiren ABD Başkanı, "Avrupa'dan gelen yolcular sebebiyle ABD'de de vakalar arttığını görüyorum. Avrupa'dan ABD'ye 30 gün boyunca bütün seyahatleri yasaklıyoruz" açıklamasını yaparak "Avrupa'dan ABD'ye gelen her şey bu kısıtlamalara dahil olacak. Bu, İngiltere için geçerli olmayacak" diye kaydetti.
"Gençler virüsü kapsa bile iyileşmeleri mümkün" diye ekleyen Trump, şöyle devam etti: "Virüsle mücadelede sağlık sigortasında bürokrasiyi azalttık. Mecbur kalmadıkça kalabalık yerlere gidilmemesi uyarısında bulunuyoruz. Test yeteneğimizi arttırdık, ABD için virüs tehdidi az. Herkesin iyi hijyen tedbirleri alması gerekmekte, bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor. Hastaysanız, kendinizi iyi hissetmiyorsanız evden çıkmayın."
Trump, "İşsizlik tarihi bir düşük seviyede bulunmakta. Bu finans krizi değildir, geçici bir durumdur. Bunu birlikte aşacağız" diyerek şu ifadeleri kullandı: "Virüs taşıyan insanlar için Kongre'den yardım talep edeceğim. Ekonomik krediler verilecek. Krediler düşük faizli olacak ve koronavirüsün getirdiği ekonomik sorunlardan küçük işletmelerin etkilenmesini engelleyecek. Gereken adımları atmaktan hiçbir şekilde korkmayacağım. Amerikalıların hayatlarını korumak için her adımı atacağız. Partizanlığı bitirmeli, birlik olarak bu virüsle mücadele etmeliyiz. Sevgiyle, dostlukla, dayanışmayla bu zorluktan da çıkmayı başaracağız."

238 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704