Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam506
Toplam Ziyaret1668148

Bulut,"Çiftçi kredi geri ödemeleri 5 yıl ertelenmeli"

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana'da tarım sektörünün tüm sektörlerin anası olduğunu belirterek, "Eğer tarım sektörü bir zarara uğrarsa, çiftçi ürününü ekemezse ya da üründen zarar ederse tüm Adana etkilenir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. Sel sonrası153 hektarlık alanda oluşan zararın giderilmesini isteyen Bulut, “Adana'da tarım sektörü, tüm sektörlerin anasıdır. Eğer tarım sektörü bir zarara uğrarsa, çiftçi ürününü ekemezse ya da üründen zarar ederse tüm Adana etkilenir” dedi. Çiftçinin geçmiş dönemden ödeyemediği kredilerinin 5 yıl ertelenmesini isteyen Bulut, çiftçinin son on altı yılda 48 kat daha çok borçlandığını, tarımsal kredilerin hacminin 115 milyarı bulduğunu kaydetti. Her şeyin ithal edildiğini söyleyen Bulut, bu durumda  "Çiftçimizi destekliyoruz, çiftçimizin yanındayız" sözlerinin bir anlamı olmadığını bildirdi. 

ÇİFTÇİYE, ELEKTRİK YÜZDE 14 DAHA PAHALI

Adana’daki sel felaketinde de açıkça görüldüğü gibi DSİ’nin, sulama birliğinin çok ciddi bir yatırım yapmadığını, mevcut kanalların bile açılmasını sağlamadığını kaydeden Bulut, damlama sulama da bile çiftçiden elektrik parası istendiğini belirtti. Bulut, “Çiftçinin kullandığı elektrik maalesef, piyasadaki mevcut elektrikten yüzde 14 oranında daha pahalı ve son iki yılda elektriğe yüzde 108 zam gelmiş durumda. Çiftçilerimizin yanında olmak istiyorsak, çiftçilerimize destek vermek istiyorsak öncelikle bu elektrik fiyatlarını çiftçilerimize uygun bir hâle getirmemiz gerekiyor. Elektrik faturalarından yüzde 2 TRT payı, yüzde 18 KDV kalkmalıdır” dedi.

ADANA ÜVEY EVLAT MI?

Adana’nın üvey evlat muamelesi gördüğünü kaydeden Bulut, bu durumun rakamlarla da bitmeyen projelerle de tespitli olduğunu söyledi. “Geçmiş yıllarda Adana neydi, nereye geldi?” diye soran Bulut, “2011 yılında yapımına başlanan metronun hâlâ borcu ödeniyor. Metro Adana hariç, hemen hemen tüm illerde merkezî Hükûmet tarafından yapılıyor. Örneğin, diğer illerde daha sonra yapımına başlanan stadyumlarda bile maçlar oynanırken Adana'da stadyum bitmedi. Adana adliyesi beş yıl önce söz verilmiş olmasına rağmen hâlâ bitmedi. Ömer Çelik Adana Milletvekiliyken Turizm Bakanıydı. O tarihlerde Karataş ilçesi, Adana'nın denize açılan ilçesi turizmde teşvik bölgesindeydi. Burası sessiz sedasız bu teşvikten çıkarıldı yani Karataş turizm bölgesinden çıkarıldı” ifadelerini kulandı.

AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNE DUYURULUR

Adana’nın soyoekonomik durumuna ilişkin rakamlar da paylaşan Bulut, “Adana, illerin gelişmişlik düzeyinde 2013'te 9'uncu sıradayken, 2015'te 16'ncı sıraya, Yaşam Endeksi'nde 81 il arasında 61'inci sıraya geriledi” dedi. Nitelikli göç veren Adana’nın, Suriyelilerden en çok etkilenen şehirlerden biri olduğunu kaydeden Bulut, Adana’nın iktidar milletvekillerine seslendi. Bulut, “2018 yılında Konya'ya 963, Mersin'e 568, Hatay'a 551 Milyon TL, Antalya'ya 1 milyar 14 milyon TL, Adana'ya ise sadece 341 milyon TL kamu yatırımı yapıldı. Bu da Adana'mızın birinci partiden sevgili 5 milletvekiline duyurulur” dedi. (VŞ)


    

300 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339