Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam162
Toplam Ziyaret1684259

Karaisalı’nın Etekli (Yağıbasan) Köyü yine yağmura teslim

Etekli (Yağıbasan) Mahalle Muhtarı Ahmet Akkuş, “Etekli-Aladağ yolu kapanmak üzere” dedi.

Vahit Şahin

Geçen yıl sel baskınına maruz kalan Karaisalı’nın Etekli (Yağıbasan) Mahallesi yine yağmura teslim oldu. Etekli Mahalle Muhtarı Ahmet Akkuş, ““Etekli-Aladağ yolu kapanmak üzere” dedi.

Muhtar Akkuş, Etekli Mahallesi (Yağıbasan) Erkeğin bölgesinde geçtiğimiz yıl yaşanan sel baskını nedeniyle bir çok evin sular altında kaldığını ve Aladağ istikametine giden ana yolun 15 gün kapandığını hatırlatarak, “Muhtarlık olarak yaptığımız müracaat neticesinde ASKİ tarafindan gerekli incelemeler yapılmış yağmur suyu tahliye projesi çizilmiş ve halen ihale aşamasında beklemektedir. İhalenin acilen yapılması konusunda Meclis üyelerimizden yardım istenilmiş geçtiğimiz günlerde konu meclis üyesi Abdullah Kaçar tarafindan Büyükşehir meclisi gündemine taşınmıştır” dedi.

Akkuş şunları kaydetti:

“Son günlerde bölgemize yağan yağmurlardan dolayı bölgede su seviyesinin yükselmeye başlaması ve ana yolun kapanma tehlikesi üzerine muhtarlığımızca Adana Büyükşehir Belediyesi, ASKI ve İçişleri Bakanlığı’na muhtarlık bilgi sistemi üzerinden yapılan müracaat üzerine bugün mahallemize gelen ASKİ yetkilisi, şuanda birşey yapamayacaklarını, ancak suyu pompayla veya yolu kenardan yararak tahliye edebileceklerini ellerinde ve buraya döşeyecek borularının olmadığını söyledi. Şimdi soruyorum koskoca Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ, mahallemizde her ay bin aboneden su parası toplarken bu ihaleyi yayıp 1000 metre boruyu döşeyemeyecek kadar aciz mi? Takdiri halkımıza bırakıyorum. Üzüntüm bizimle birlikte Aladağ ilçesinin onlarca köyünün ulaşımı kapanıyor ama kimseden ses çıkmıyor olması” dedi.

2920 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351