Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam704
Toplam Ziyaret1682691

Ressam Aydınlı batıl inançları sanata dönüştürüyor

“Amacım batıl inançlarımızdan sanat üretmektir. Kurşun döken, fal bakan insanımızın Bunu sanat olarak kullandığında nasıl bir etki oluşturacağını ve neler hissettireceğini öğrenmeye çalışıyorum."

Vahit Şahin

Adana Ressamlar Derneği tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününde açılan “24 Kasım’da 24 Öğretmenden 24 Eser” başlıklı karma resim sergisine katılan Ressam Sevilay Aydınlı Menekşe, kahve telvesinden ve kurşun eriterek yaptığı resmini sergiledi.

Şuan Mehmet Kamuran Tekin Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda görsel sanatlar öğretmeni olarak çalıştığını ifade eden Sevilay Aydınlı Menekşe, “Genelde insanda dokunma isteği uyandıran dokuyu çok kullanırım. Figürlerin kendini dokularla dans eder gibi ortaya çıkarmasını isterim. Resmi izleyenler figürlerin duygu yoğunluğunu dokularla sezsin isterim” dedi. Dışavurumculuğun resimlerinde ağırlıklı olarak hissedilse de kahve telvesi, kurşun eriterek de tuvalde kullanmayı tercih ettiği dönemler olduğunu ifade eden Ressam Menekşe, “Amacım batıl inançlarımızdan sanat üretmektir. Kurşun döken, fal bakan insanımızın Bunu sanat olarak kullandığında nasıl bir etki oluşturacağını ve neler hissettireceğini öğrenmeye çalışıyorum"” diye konuştu.

 

490 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398