Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam351
Toplam Ziyaret1667993

KARACAOĞLAN KİTAP FUARI

Osmaniye-Düziçi Karacaoğlan Kitap Farı’na katılmak için yollardayım. Adana’dan Osmaniye Minibüsüne, oradan da Düziçi minibüsüne bindim. İyi ki de binmişim, eski geçtiğim yollardan götürdü bizi. (Haber:M. Demirel Babacanoğlu)

Osmaniye-Düziçi Karacaoğlan Kitap Farı’na katılmak için yollardayım. Adana’dan Osmaniye Minibüsüne, oradan da Düziçi minibüsüne bindim. İyi ki de binmişim, eski geçtiğim yollardan götürdü bizi. 

Düziçi İlköğretmen Okulunda okuduğum yıllarımda gidip-geldiğim yollardı bunlar. Kanlı Geçit’i geçerken, Ceritlerle Bozdoğanlar kavgası düştü usuma. Kana bulamışlar çayı, adını buradan almış; “Kanlı Geçit”. Sonra tırmandık yokuşa. Yol eski yol değil, tabi asfalt. O zamanlar stabilizeydi.

Adana gezisi dönüşümüzde otobüsümüz geri kaçmaya başladı. Sürücü atlayıp kaçmış ormana. Yerine, ağabeylerimizden Derviş geçmiş, otobüsün dümenini çevirmiş, sırtını duvara vermiş durmuştu. Müdür yardımcımız Osman Ünver vardı başımızda, kızı da bizimleydi; çocuklar bir şey oldu mu diye korkuyla, telaşla hepimizle ilgilendi. Sürücüyü aradılar gece otunda, bulamadılar… İyi ki bulamadılar, sürücünün hali ne olurdu bilmem?

Yarbaşı’nda demiryolunu geçtik, Karaçarlı Köyü Yarbaşı Beldesine dahil edilmiş. Karacören, Yeniköy derken Kuruçay’ın başında indim. Habba’nın barakası vardı karşıda. Mehmet bir de hanımı birlikte yaşarlardı. Sinemanın kartalesini taşırdı Mehmet Düziçi Belediye Başkanlığı Kitap Fuarı’nı Kuruçay’ın kıyısına kurmuşlardı. 24 Ekim’den 30 Ekime kadar sürecek. Başlangıç için çok güzel. Yeniye daha güzel olacak. Okuduğum ilçede böylesine bir fuar açılması beni de gelenleri de sevindirdi…

26’sında girmiştim fuara. Düziçi için ilk oluyordu bu fuar. Büyük bir çadır kurulmuş, içinde 50/60 kadar sergen (stant) vardı. Ne bileyim ben, ülkenin hemen her yerinden yazar şair gelmişlerdi… Bizim, Yaşam Sanat Derneği’nin sergenini buldum. Mehmet Taşar, Duran Aydın, Bekir Dağsever, Kubilay Altuntaş, Şahin Taş, Ali Ozanemre yerlerini almışlardı. Ben de aralarına oturdum. Veli Cuma, İbrahim Cenet, Süreya Filiz, Hatice Altunay, Ahmet Kaya, Seyfi Metin, Halis Açacak, Dursun Yeşil, Ayşe Türkan, Mustafa Bardak, ve arkadaşları geldiler, hoş geldin dediler. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Kalemi çıkardık, kitapları serdik. Aman bir kitap satıldı, aman bir kitap, deme gitsin…

Dostlar alışverişte görsün… Gene de yol parasını çıkarmadım değil! Sade ben mi?

Öğle yemeği dediler, girişte çadır lokantasında yedik. Konukların konaklama, yeme içme işleri, fuarın temizliği, Düziçi Belediyesince karşılanıyordu. Belediye Başkanı Dr. Alper Öner’e, ekibine teşekkür ediyoruz. Darısı gelecek yıla.

Osmaniye – Kırmıtlı Köyünden Halis Açacak, bizden bir yıl önce mezun olmuştu okuldan, Bodrum’da yaşıyor. “Ellerimi Tut, Sevgi Çemberi, Dayı” adlı kitaplar var, yani kitapsız değil.

Arkadaşlık ettik, çok da kitap satmış. Öğretmen Evi’nde kaldık.

İstanbul’dan gelmiş şair Hasan Aydın’la tanıştım, aslen Konyalı’ymış, “Atatürk Şair Şiir” kitabımı armağan ettim, o da bana “Vapur Dediğin” kitabını imzaladı. Güzel günün anlamını içeren şiirler var içerisinde.

Seyfi Metin’e, Dursun Yeşil’e, Halis Açaca’ğa, Hatice Altunay’a “Aşıklar Aşığı Haydar Aslan” kitabımı, Veli Cuma’ya “Altın Yeleli Paşa” adlı kitaplarımı imzaladım, armağan ettim…

“Yüzsüzler Yüzünü Alsın (şiir), Atatürk Şair Şiir (araştırma), Altın Yeleli Paşa (roman), Çöp Kutusu (öykü), Hoptirinam (öykü), Aşıklar Aşığı Haydar Aslan (derleme) adlı kitaplarımı Karaçarlı Köyü- Yüksel’in Kütüphanesi’ne armağan ettim.

Ertesi gün arkadaşlar dönüyorlardı, ben de dönmeye karar verdim. Kubilay Altuntaş’ın taksisine Duran Aydın, Şahin Taş, Kürşat Bey doluştuk, çıktık yola. Karaçarlı’da Yüksel’in Kütüphanesi’ne uğradık. Hüseyin Ege Kök, tarih öğretmeni annesi Yüksel Hanımı yitirince, ondan kalan 150 kadar kitabı traktör römorkuna koyup köy köy gezdiriyor, dağıtıyor, köylülerin okumasını sağlıyor… Sonra, komşuları Emine Ünal’ın izniyle kullanılmayan ahırını temizleyip, düzenleyip kütüphaneye çeviriyorlar. “Oku ve yüksel” ilkesiyle,

07.07.2016’da kütüphanenin açılışı yapılıyor… Kitap okuma çalışmaları yapılıyor, film gösterimi sunuluyor, satranç, matematik, İngilizce kursları veriliyor.

Osmaniye Spor Kulübünden, yurt içi, yurtdışından kitap destekleri geliyor… Yeni ve güzel bir kütüphaneye gereksinim duyuluyor. Çukurova Üniversitesi Fenerbahçeli öğrenciler geliyorlar, yeni kütüphaneyi inşa ediyorlar. Kitaplar buraya taşınıyor ama, sığmıyor, gerisi ahır kütüphanede... Yetkili, ilgililer daha büyük bir kütüphane yapmalı buraya…

276 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436