Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi22
Bugün Toplam368
Toplam Ziyaret1684465

29 Ekim Farkındalık Koşusu tamamlandı

Eğitim, Kültür ve Araştırma Müdürlüğü Daire Başkanı Karaisalılı Ferudun Cemal Sofuoğlu, 29 Ekim Farkındalık Koşusu ile engelli bireylerin yaşadığı sorunları ve kendilerine şans verildiğinde gösterdikleri başarıyı kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Engelsiz bir dünya için biz de varız" sloganıyla düzenlediği bayrak koşusu, İstanbul'dan başladı. Koşu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'de sona erdi.   

İstanbul Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Engelsiz bir dünya için biz de varız" sloganıyla ilk kez düzenlenen 29 Ekim Farkındalık Koşusu, tamamlandı.

Taksim Meydanı'nda saat 11.00'de başlayan koşu, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu'dan geçilerek 29 Ekim Salı günü Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara'da sona erdi. Etkinlikte bayrak değişimleri, yerleşim yerlerinde ve istasyonlarda engelli sporcular tarafından yapıldı.

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) ile Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde gerçekleştirilen koşu, farklı engel gruplarından gençlerin katılacağı 24 saat aralıksız bayrak yarışı şeklinde sürdü.

Koşunun yapılacağı 6 ilde, 'engellilik' başta olmak üzere, 'çevre duyarlılığı', 'dayanışma', 'gönüllülük', 'birlik ve beraberlik', 'gençlik ve cumhuriyet' temalı çeşitli programlar düzenlendi.

29 Ekim Farkındalık Koşusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün öncülüğünde; İZEV, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, yarışılacak illerin valilikleri, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin desteğiyle gerçekleştirildi.

Etkinliğin başlangıcında konuşan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Bağlama, "Yarışımız, 450 km kesintisiz sürecek. Ana temamız, engelsiz yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize dair farkındalık oluşturmak. Bu farkındalığı toplumun her kesimine yaymak istiyoruz. En büyük engel, akıllarda oluşan engeldir. Kazasız bir organizasyon temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Müdürlüğü Daire Başkanı Ferudun Cemal Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Farkındalık Koşusu ile engelli bireylerin yaşadığı sorunları ve kendilerine şans verildiğinde gösterdikleri başarıyı kamuoyu ile paylaşmak istediklerini söyledi.

Gerede- Kızılcahamam etabında koşan Sofuoğlu, koşunun dolu dolu geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kocaeli'de çevre ve iklim konusunu, Sakarya'da milli mücadeleyi işledik. Düzce'de, Bolu'da da farklı konseptte temalar işlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda saat 11.45'te Ankara'da olmayı planladık. Her ilimizde özel sporcularımız parkurun belirli kısmında koştular. Biz bütün kesimleri bu yarışa davet ettik. Burada alacağımız geri dönüşler bizim için çok önemli. Biz arkadaşlarımızın yalnız olmadığını hissettirmek istedik."

 

 

538 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351