Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam387
Toplam Ziyaret1684484

Mustafa Çapar Resim Sergisi

Bir insan, birkaç insan portresi karşımda. Eski devrin insanlarına benziyor bu insanlar, düşünceli, ileri bakışlı, koyu renklerle betimlenmiş… Gri, koyu mat kahve kırmızı karışımlı renkler ilgi çekiyor. (M. Demirel Babacanoğlu)


Adana Ressamlar Derneği Galerisi’nde 11.10.2019 günü  Çukurova Üniversitesi Resim-İş Bölümü  öğretim üyesi Mustafa Çapar resimlerini sergiledi. Sergiyi sanatseverler, resim bölümü öğrencileri, davetliler izlediler.

Sanatçı 1973 İzmir doğumlu. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş bölümü mezunu, Adana’da yaşıyor. Doktora  tezini 2007’de  Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı…

İlk yaptığı resmi şöyle anımsıyor. Bir ev resmi yapmış, evin kiremitlerini amcası tamamlamış. Genel olarak hayvanları, insanları, doğayı konu alıyor… Bu sergisinde portrelere, insan, hayvan görüntülerine yer verilmiş.

Bir insan, birkaç insan portresi karşımda. Eski devrin insanlarına benziyor bu insanlar, düşünceli, ileri bakışlı, koyu renklerle betimlenmiş… Gri, koyu mat kahve kırmızı karışımlı renkler ilgi çekiyor. Kiminde çene yuvarlak, kiminde  uzamış, gözler çukurda bir şey düşünülüyor, çözüme kavuşturulması gereken, içten içe azıcık da öfke yansıtılmış…

Bakınız burada kaktüs türü üç ağaç görülüyor, kökleri dallarına benziyor, durumlarından mutlu görünüyorlar…

Bir yerin doğası nasılsa insanları, ağaçları da öyledir…

Şurada bir yengeç, kuyruğu olsa akrebe benziyor… bakınca öfkeleri saçıldığını görüyorsunuz… O ne bir yengeç, ne bir akrep, ne bileyim insanı temsil ediyor galiba!

Hele şu horozun işine bakın, önünde kurbağaya dikkatle bakıyor, yesem mi, yemesem mi ikilemi içinde!

Kedinin duruşuna gelince halim selim bir yumuşaklık seziliyor,  şikayeti yok yaşamdan…

Şurada da deniz tosbağası yavruları, suya ulaşmak için nasıl da çaba harcıyorlar…

Yer altından fışkıran dumanlar volkanik bir sarsıntının ürünü… Doğanın öfkesini temsil ediyor… İnsanlar doğaya saygılı olmalıdır diyor gibi?

 

484 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351