Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam165
Toplam Ziyaret1667807

Akay’dan “Kısırlaştırma Merkezi” müjdesi

Sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenen, hayvan severle de görüş alış verişinde bulunan Başkan Akay, Seyhan Belediyesi bünyesinde Kısırlaştırma Merkezinin kurulduğunu 10 güne kadar açılışının yapılacağını müjdeledi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Hayvanları koruma gününde buluştuğu hayvan severlere Kısırlaştırma Merkezinin 10 güne kadar açılacağı müjdesini verdi.
Akay, sokak hayvanlarını besledi
Akay’dan “Kısırlaştırma Merkezi” müjdesi
“Her canlının korunmaya ve sevgiye ihtiyacı var”
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 4 Ekim Hayvan Hakları Günü’nde Sokak Hayvanlarını Besleme etkinliğinde Hayvan severler ve hayvan Severlerin kurduğu Derneklerin Başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.
Başkan Akay, 2000 Evler Mahallesinde Sokak Hayvanlarının yaşam alanı olarak belirlenen alanda, sokak hayvanlarını besledi. Etkinlikte 328 Hayvan sever veya Derneğe de mama ve 2 ton tavuk kırıntısı dağıtıldı.
“HER CANLININ KORUNMAYA, SEVGİ VE ANLAYIŞA İHTİYACI VARDIR”
Hayvanları korumak ve insanların hayvanlara iyi davranmaları için 1822 Yılında Hayvanları Koruma Birliği’nin kurulduğunu anımsatan Başkan Akay, “Hayvanları korumak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için 1931 yılında Floransa’da kabul edilen hayvanları koruma günü, her yıl 4 Ekim tarihinde kutlanıyor. Onlar bizim can Dostlarımız. Onlara karşı farkındalık hissetmemek mümkün değil. Yanlarındayız. Adana’mızı güzelleştiren tüm sevimli dostlarımıza daha iyi bir yaşam alanı oluşturmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Çünkü her canlının korunmaya, sevgi ve anlayışa ihtiyacı vardır” dedi.
“TÜM HAYVANLAR ‘VAR OLMA’ HAKKINA SAHİP”
Tüm hayvanların yaşam önünde eşit doğduklarını ve aynı “var olma” hakkına sahip olduklarını ifade eden Başkan Akay, “Bütün hayvanlar saygı görme hakkına da sahiptir. Hiçbir hayvana kötü davranılmamalı, acımasız ve zalimce eylem yapılmamalıdır” diye konuştu.
KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ AÇILIYOR
Sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenen, hayvan severle de görüş alış verişinde bulunan Başkan Akay, Seyhan Belediyesi bünyesinde Kısırlaştırma Merkezinin kurulduğunu 10 güne kadar açılışının yapılacağını müjdeledi. Başkan Akay şöyle devam etti;
“Kısırlaştırma Merkezinin binası hazır. Talep edilen malzemelerin bazıları yetişemeyince bugün yapmayı planladığımız açılışı 10 güne kadar yapacağız. Ayrıca Hayvan severlerin evcil köpeklerini dolaştırabileceği Köpek Parkımızda yapılacak. Köpek Parkı ile evcil köpeklere uygun ortam sağlanırken, parktan faydalanan yurttaşlarımıza da güvenli ortam sunulacak"
84 NOKTADA DÜZENLİ “BESLEME” ÇALIŞMASI
Konuşmanın ardından Mama ve Tavuk kırıntılarının dağıtımı yapıldı. Hayvan severler etkinlik sonunda, Başkan Akay ile fotoğraf çektirip, teşekkür etti. Seyhan Belediyesi, 84 noktada düzenli olarak sokak hayvanlarını besleme çalışması yapmaya devam edecek

249 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339