Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam199
Toplam Ziyaret1681284

Akif Kemal Akay’dan Ali Coşkun’a cevap

Akay, “Türkiye’de seçilen çok sayıda insan vardır ve bunlar demokrasinin, devletin kontrolü altında olarak belli denetimlerden geçerek seçiliyorlar ve halkın oyuyla seçiliyorlar ve halkın oyuyla da seçilmişlerdir” dedi.

AK Parti Seyhan Belediye Meclis üyesi Ali Coşkun, HDP’li olduğu iddia edilen ancak CHP listesinden seçilerek Seyhan Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı olan Funda Buyruk olayını mecliste gündeme getirmişti. Coşkun, isim belirtmeden Buyruk’un HDP Eşbaşkanın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıktığını, terör örgütü üyelerinin gönüllü avukatlığını yaptığını, sözde barış akademisyenlerine destek verdiğini ve Seyhan Belediyesi önüne asılacak olan tabelada T.C. ibaresini hazmedemediğini belirterek, bu kişinin aynı zamanda Seyhan Belediye Başkan Yardımcılığına getirildiğini söylemişti.

AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Coşkun konuşmasını tamamlarken, “HDP Milletvekili Fatma Kurtulan meclis kürsüsünden İYİ Parti’li, CHP’li milletvekillerine şu sözü sarf etmişti; “HDP ve PKK’ya gönül vermişlerin de olduğu insanlar size oy verdi, şuan koltuklarınızda onların oyları ile oturuyorsunuz.” Bu sözleri sizler ve şahsım adına milletvekiline iade ediyorum. Zira bir diyet beklediklerini ve Şuan belediye başkan yardımcısı koltuğunda oturan bu şahsın da bundan dolayı o makama oturtulduğunu aklımdan dahi geçirmek istemiyorum. Fakat gelinen noktada bu duruma sesiz kalınmasının mümkün olmayacağını görüyorum. Vicdan ve takdirlerinize saygılarımla” ifadelerini kullanmıştı.

AKAY COŞKUN’A NE CEVAP VERDİ?

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da Coşkun'a bir cevap verdi. Akay şunları söyledi:
“Evet sevgili arkadaşlar, yine yanıt vermek için söylenecek çok şey var.

BİR TAKIM ŞEYLERİ TARTIŞMAK ÇOK DA YARARLI DEĞİL:

Daha önce de belirttim,  burada bir takım şeyleri tartışmak çok da sonuç alma açısından belediyenin çalışması açısından yararlı olacağı düşüncesinde değilim. Türkiye Cumhuriyeti’nde eğer ki bir şeyler tartışılırsa, her ortamda bir şeyler tartışılırsa kimin nerede ne yaptığı konusu fazlasıyla hepimizi meşgul eder ve bu bizim yapacağımızı temel işleri de bir tarafa bırakır.

HALKIN OYLARI İLE SEÇİLDİLER

Burada sadece bir şeyler ifade etmek istiyorum. Türkiye’de seçilen çok sayıda insan vardır ve bunlar demokrasinin,  devletin kontrolü altında olarak belli denetimlerden geçerek seçiliyorlar ve halkın oyuyla seçiliyorlar ve halkın oyuyla da seçilmişlerdir.

SAVUNMA KONUSUNDA HİÇ BİR AVUKAT SUÇLANAMAZ

Ayrıca bir şey ifade etmek istiyorum. Bir avukatın herhangi bir kişiyi savunması konusunda da hukukçular gayet iyi bilirler ki hiçbir şekilde bir avukat suçlanamaz. O bir meslektir ve bu da işin ayrı boyutudur. Dünyanın en ciddi katili bile savunulma konusunda hakkı vardır ve hatta savunan avukat da bulunamazsa ona özel olarak avukat tutulur, bu da işin başka boyutu.

HER ŞEYİN TARTIŞILMASININ ZAMANI VE YERİ VARDIR

İzninizle bazı şeyler bazı anlar tartışılsın. Tartışılmak istenildiği zaman bunun tartışılacak yeri de vardır, zamanı da vardır ve tartışma konusunda sonuçta hepimizin de gücü vardır.

HEPİMİZ İÇİN SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VARDIR:

 Hepimiz için söylenecek çok şey var. Belirli zaman içinde kim kimle beraber olmuş, kim nasıl olmuş bunları tartışmazsak burada zannediyorum hepimiz daha karlı çıkarız toplum adına.”

 

324 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398