Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam691
Toplam Ziyaret1682678

Ali Coşkun, Funda Buyruk olayını gündeme yeniden taşıdı

AK Parti Seyhan Belediye Meclis üyesi Ali Coşkun, HDP’li olduğu iddia edilen ancak CHP listesinden seçilerek Seyhan Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı olan Funda Buyruk olayının peşini bırakmıyor.

Coşkun, isim vermeden Funda Buyruk konusuna değinerek, “Şuan belediye başkan yardımcısı koltuğunda oturan bu şahsın da bundan dolayı (CHP’nin HDP’ye diyeti) o makama oturtulduğunu aklımdan dahi geçirmek istemiyorum” dedi.

Coşkun, Seyhan Belediye Meclisinde CHP’lilere yönelik olarak gündem dışı yaptığı konuşmada aynen şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik,  Laiklik, Devletçilik, İnkılâpçılık; bu saydıklarım hepinizin bildiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş vizyonu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye için ortaya koyduğu yönetim vizyonunu temsil ediyor. Nitekim CHP’nin altı okunun maddeleri de bunlardır.

ATATÜRK CHP’Sİ İLE ASLA BİR TEREDDÜT YAŞAMADIK:

Evet,  CHP adı ile müsemma olarak Cumhuriyeti korumaya kendisine ilke edinmiştir.  CHP adı ile müsemma olarak halkın yanındadır. Yine CHP devletçilik ilkesi ile devlet güçlendikçe halk güçlenir düsturunu benimser. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin misyonu, vizyonu ya da altı oku ile ilgili asla bir tereddüt yaşamadık.

CHP’YE VE ALTI OKA GÖNÜL VERENLERE SAYGI DUYDUK:

Biz CHP’ye gönül veren kardeşlerimize ve altı oku benimseyen ve CHP’yi benimseyen herkese saygı duyduk.

CHP, TC’NİN GARANTİSİDİR:

Çünkü biz biliyoruz ki bu maddeleri sahiplenen bir parti Türkiye Cumhuriyetinin garantilerinden birisidir.  Aslında bu bahsettiklerimi hepimiz biliyoruz. Peki, durduk yere neden bunlardan bahsediyorum? Şuan çatısı altında bulunduğumuz Seyhan Belediye Meclisi halkın teveccühü ile seçilen bir CHP’li başkan tarafından yönetilmektedir.

Değerli misafirlerimiz, şimdi size bir özgeçmişten bahsedeceğim:

HDP EŞBAŞKANIN DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINA KARŞI ÇIKTI:

Öyle birisini düşünün ki terör örgütü PKK ile ilişkiler ile yargılanan isimlerin savuculuğunu yapıyor.  Öyle bir isim düşünün ki "Sırtımızı PKK ya da YPG’ye dayadık, daha Öcalan’ın heykelini dikeceğiz" diyen HDP eş başkanının dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkan basın açıklamalarında yer alıyor. 

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİNİN GÖNÜLLÜ AVUKATLIĞINI YAPIYOR:

Öyle bir isim düşünün ki Nusaybin’deki sokak olaylarında tutuklanarak Osmaniye F Tipi Cezaevi’ne getirilen ve terör örgütü üyesi olmak suçundan hüküm giyen tutukluların gönüllü avukatlıklarını yapıyor.

Öyle bir isim düşünün ki silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan Nuriye Gürmen ve Semih Özakça’nın gönül avukatlığını yapıyor.

SÖZDE BARIŞ AKADEMİSYENLERİNE DESTEK VERİYOR:

Yine öyle bir isim düşünün ki sözde kendilerini barış akademisyenleri olarak niteleyenlere destek için imza kampanyalarına destek veriyor.

HDP GENÇLİK MERKEZİ ÜYELERİNİ SAVUNUYOR:

Öyle bir isim düşünün ki HDP’nin sözde Gençlik Meclisi üyelerinin terör propagandasına yönelik geçtiğimiz 17 Haziran’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınanları adliyede savunuyor.

T.C. İBARESİNİ HAZMEDEMEDİ:

Öyle bir isim düşünün ki belediyenin tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklenmesi düşünülürken burada hepimizin gözü önünde Türkiye Cumhuriyeti ifadesini hazmedeyip salonu terk ediyor.

SEYHAN’DA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI:

Ve bu isim, konuşmamın başında yer verdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin garantilerinden birisi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin yapıldığı bir belediyede belediye başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan teröristleri sahiplenen, sırtını teröre dayayanları alenen savunan ve Türkiye Cumhuriyeti ifadesinden dahi rahatsız olan birisi. Geçtiğimiz aylarda TBMM’de yaşanan bir olayı hatırlatarak sözlerimi bitirmek istiyorum.

CHP, HDP’YE DİYET Mİ ÖDÜYOR:

HDP Milletvekili Fatma Kurtulan meclis kürsüsünden İYİ Parti’li, CHP’li milletvekillerine şu sözü sarf etmişti; “HDP ve PKK’ya gönül vermişlerin de olduğu insanlar size oy verdi, şuan koltuklarınızda onların oyları ile oturuyorsunuz.” Bu sözleri sizler ve şahsım adına milletvekiline iade ediyorum. Zira bir diyet beklediklerini ve şuan belediye başkan yardımcısı koltuğunda oturan bu şahsın da bundan dolayı o makama oturtulduğunu aklımdan dahi geçirmek istemiyorum. Fakat gelinen noktada bu duruma sesiz kalınmasının mümkün olmayacağını görüyorum. Vicdan ve takdirlerinize saygılarımla.”

AKİF KEMAL AKAY NE CEVAP VERDİ:

Karaisalılı AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Coşkun’un Funda Buyruk’u hedef alan konuşmasına ise Seyhan Belediye Başkanı cevap verdi.

Akay’ın cevabını yarın siz değerli okuyucularımıza sunacağız.

547 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398