Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam671
Toplam Ziyaret1681756

Suriye’de Anayasa Komitesi kuruluyor

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi ve Başkan Yardımcısı Federica Mogherini'nin Suriye Anayasa Komitesi'nin kurulmasına ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşıladı



Mogherini'nin açıklamsı aynen şöyle;

“Sekiz yıldır süren çatışmanın ardından, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı ve Cenevre süreci çerçevesinde Anayasa Komitesi'nin kurulmasına ilişkin anlaşmaya varıldığının BM Genel Sekreteri tarafından ilan edilmesi, Suriyelilere yeniden umut veren ve uzun zamandır beklenen memnuniyet verici bir gelişmedir.

AB, çatışma ortamına uzun soluklu bir çözümün bulunabilmesi için BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı ve 2012 Cenevre Tebliği uyarınca, BM öncülüğünde yürütülen Cenevre süreci çerçevesindeki Suriyeli taraflarca müzakere edilen  samimi bir siyasi geçiş sürecinin gerekli olduğunu her fırsatta dile getirmiştir. Avrupa Birliği BM Özel Temsilcisi'nin bu yönde devam etmekte olan çabalarında tam destek vermektedir. 

Mümkün olan en kısa süre içerisinde Anayasa Komitesi'nin açılışı toplantısının düzenlenmesini beklerken bu adımın, nihayetinde Suriyeliler'in fazlasıyla ihtiyaç duydukları ve hak ettikleri barışa evrileceği bir sürecin başlangıcını temsil etmesini temenni etmekteyiz.”

179 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704