Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam815
Toplam Ziyaret1669201

M. Sertaç Durak, Saadettin Aslan’a sordu

“Bana basın orada (Kızıldağ’da) sordu, güreş Büyükşehirle birlikte yapılmadı ve futbolda mı yapılmayacak artık? Karaisalı Belediye Başkanı dedi ki “Artık biz tek yapacağız.” Yani tek yapmak istemenizin sebebini ben merak ediyorum.”



Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı birinci oturumu ilginç anlara sahne oldu. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında söz düellosu yaşandı. İşte bunlardan biri de Cumhur İttifakından Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile Millet İttifakından Zeydan Karalar ve İyi Partili Mehmet Sertaç Durak arasında gerçekleşti.

Aslan ve Zeydan Karalar arasında yaşanan tartışmaları noktası, virgülüne kadar yayınlamıştık.

Aşağıda ise İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Sertaç Durak ile Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın tartışmasını aynen yayınlıyoruz: 

M. SERTAÇ DURAK: Değerli başkanlarım, değerli meclis üyeleri, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Vaktinizi çok almamak niyetindeyim. Ama birde bilgi vermek istiyorum. Ben Karaisalı doğumluyum ve Kızıldağ Yaylasında çocukluğum geçti, evimde orada, babamda uzun yıllar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptı.

Bu sene bizim 534.sünü düzenlediğimiz güreşte yıllardır hatırladığım kadarıyla, (Saadettin Aslan salona girdi) Karaisalı Belediye Başkanımız da şimdi geldi, onunda eğer eksiğim varsa düzeltmesini isterim. Bildiğim kadarıyla güreşleri hep büyükşehir belediyesi düzenlerdi, yani ilçe belediyesi ile birlikte büyükşehir belediyesi yapardı ve çok güzel ahenk içerisinde davullu, zurnalı keyifle bir güreş seyrederdik. Bu sene olmadı. Bunun yanında birde sizinle birlikte futbol turnuvası başlattık, orada da sizinle açılışını yaptık ve kapanışı da birlikte yaptık. Bunlarda sıkıntı yoktu, birlik ve beraberliğimiz açısından, doğru değil mi başkanım?

SAADETTİN ASLAN: Görüntü açısından öyle.

M.SERTAÇ DURAK: Ama orada hem Zeydan Beyin,

SAADETTİN ASLAN: Konuşulacak çok şey var.

M.SERTAÇ DURAK: Tamam konuşalım, Zeydan Bey ve sizin fotoğraflarınız birlikteydi, birlikte anons edildiniz, hepsi birlikte yapıldı, bir yanlışlık yoktu. Ben bir şey sormak istiyorum, bana basın orada sordu, güreş birlikte yapılmadı ve futbolda mı yapılmayacak artık? Karaisalı Belediye Başkanı dedi ki  “Artık biz tek yapacağız.”  Yani tek yapmak istemenizin sebebini ben merak ediyorum. Yıllardır birlikte yapılan ve ilçe belediyesi Aytaç Durak döneminde dahi, o zaman bile ilçe belediyesi bir başka partiden olmasına rağmen, birlik beraberlik açısından hep birlikte yapılmıştı.

ZEYDAN KARALAR: O derelerin altından çok sular geçer bir sene sonra.

M. SERTAÇ DURAK: Bizim genel sekreter yardımcımız, daire başkanımız hep oradaydı.

SAADETTİN ASLAN: Eksiği tamamlayayım, beş senedir büyükşehir yapıyor, daha önce büyükşehirle işbirliği yoktu, hatta 2013 yılında Ceyhan Belediyesiyle, Hüseyin Sözlü başkanla Karaisalı Belediyesi yaptı, önceden yine yoktu. Hüseyin Sözlü göreve geldiğinden itibaren büyükşehirle beraber yapıldı.

M.SERTAÇ DURAK:  Benim yaşım erdiğinden beri büyükşehirle birlikte koordinasyon içinde yapılır ve Karaisalı halkımızın da bu birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu bana ilettiği için  bu konuyu bu kürsüden söyleme gereği duydum, sizlere tekrar sevgi ve selamlarımı sunuyorum, teşekkür ederim.

 

 

628 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339