Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam172
Toplam Ziyaret1667814

Zeydan Karalar’dan Saadettin Aslan’a cevap

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayının birinci oturumunda konuşan Saadettin Aslan’ın konuşmasını yayınlamıştık. Bugün de Karalar’ın verdiği yanıtı yayınlıyoruz.



Karalar'ın mecliste Saadettin Aslan'a verdiği cevap aynen şöyle: 

ZEYDAN KARALAR: Sahte diploma ile ilgili bir açıklama yapabilir mi Kaşif Bey.

KAŞİF BARUT (Yazıişleri Müdürü): Sayın Başkanım, değerli meclis üyelerimiz sahte diploma ile ilgili konu biliyorsunuz bundan 2 yıl öncesine dayanan bir konu yeni değil, 2 sene öncesine dayanan bir konu biliyorsunuz.

ZEYDAN KARALAR: Bugün olmuş diye bir lafımız olmadı zaten, bugün olmuş demedik, olmuş ama yani evet neyse devam edelim, cevap mı istiyorsunuz, tamam, kamuoyu da duysun arkadaşlar.

KAŞİF BARUT (Yazıişleri Müdürü): Hüseyin Sözlü döneminde tespit edilen konu. Evet konu şuan savcılıkta olduğu için başka bir açıklama yapmak belki yersiz olur. Çünkü soruşturma devam ediyor, savcılığın soruşturması ama konu 26 kişilik işe girerken diplomaları ortaokul mezunu olan, ilkokul mezunu olup da üniversite mezunu gibi diploma hazırlanmış, savcılığa gideli çok oldu, devam ediyor yani.

ZEYDAN KARALAR: Ben basın toplantısında net şu ifadeyi kullandım, dedim ki Adana Büyükşehir gibi devasa yerlerde belediye başkanının her şeyi görmesi imkânsız, onun için bunları görebilecek bir denetim mekanizması oluşturmak gerekiyor? Belediyelerin tamamında bunların olabilmesi söz konusu. Belediye öyle bir yapı kurmalı ki öyle iyi niyetli çalışanların yanında kötü niyetli insanlar olduğunda, olumsuz işler yapmaya  tevessül ettiklerinde mekanizma bir bölümü için  açığa çıkartsın. Biz basın toplantımızda bir önceki belediye başkanıyla ilgili bir tek kelime etmedik, olanları söyledik ve kuyular da  dahil dokuz maddenin yedi maddesinde biz gerekli işlemler için hukuki işlem gereğini yapacağız. İftira yok, bir tespit var, sanki öyle olduğunu tespit ettik biz. Şimdi biz burada bir sürü yer yönettik, bir sürü şey bulduk, bir sürü olumsuzluğu yargıya intikal ettirdik ama tespit edemediğimiz olaylar da olmuş olabilir. Bunda herhangi bir şey yok.

GENÇLİK MERKEZLERİ KONUSU

Şimdi Gençlik Merkezleriyle ilgili, arkadaşlar, şimdi siz tabi farklı düşünüyorsunuz, ama bizim net, samimi olduğumuzu bilmeniz lazım. Hani bu konuyu hiç uzatmaya gerek yok. Resmi olarak o konuyla ilgili açıklama yapacağız ama yirmi altı tane sahte diplomayla işe alınmış adamların işten atılıp bir bölümünün yeniden alındığı vaki, adam sizi kandırmışsa, sahte diplomayla işe girmiş ise, bunu tespit etmiş iseniz, tazminatsız işten atarsınız ve bir daha işe başlatmazsınız. Şimdi Gençlik Merkezleriyle ilgili arkadaşlar bakın 2017-2018 döneminde öğrenci sayısı üniversite sınavlarına hazırlık, devam eden öğrenci sayısı 3432, 4 yıllık fakülte kazananlar 1075. Yani yüzde 31 başarı. 2018-2019 yılında toplam öğrenci sayısı 4595. 4 yıllık fakülte kazanan öğrenci sayısı 980. Biz 2 yıllıkları almadık zaten. Üniversite çok olduğu için boşta az insan kalıyor, dolayısıyla burada başarı yüzde 21.

İNTERNET YOLUYLA EĞİTİM VERECEĞİZ

Biz şuanda devam eden öğrencilerimize internet yoluyla ders vermeye devam edeceğiz ve buna inanmanızı isterim ki orada gerçekten iyi ders veren her öğretmeni de yeniden başlatacağız. İster sağcı, ister solcu olsun, zaten sağcı-solcu kavramını da tartışmak çok anlamlı değil artık onu söyleyeyim hani.

Bu öyle bir pozisyon biz bunu Seyhan’da başlattığımızda Seyhan’da çok ciddi bir kuruluşla birlikte yaptık. Öğretmenin yarısını oradan aldık, çünkü dershanelerin yani belediyelerin başlattıkları öğretmenlerin bir bölümünü. Hani ne diyorsunuz oraya, pedagojik formasyon almadıkları için deneyimli bir hocayla birlikte yapmasında fayda vardır.

MAZOT HIRSIZLIĞI

Şimdi mazot hırsızlığıyla ile ilgili bilgi eksik, tam tersi savcılık bir tepsi yaptı ve soruşturma açmaya karar verdi. Şuanda soruşturma devam ediyor. Bak bir şey söylüyorum sana, şimdi diyorum ki savcılık soruşturma açtı. Niye açar, bir şey bulmuştur, bir tespit yapmıştır da onun açar, yoksa soruşturmaya gerek yoktur der gider. Şimdi bunları savunmak yerine bunları araştırmak lazım. İster bizim dönemimizde olsun, ister geçmişte olsun, bu milletin, bu devletin, bu halkımızın parası, kimse bunu yemeyecek, biz ona müsaade etmeyeceğiz. Yani bu işler onun için yapılıyor, başkasına örnek olsun diye yapılıyor. Şimdi mesela benim Efsane Radyoya verdiğim demeç burada. Hani sizi ürkütücü bir şey var mı, onu bilemiyorum? Bak ben okuyorum o resmi gazeteyi, ben diyorum ki bakın aynen okuyorum, bizim her işimiz resmi.

KIZILDAĞ GÜREŞLERİNE KATILMAYACAĞIM

Kızıldağ Güreşlerine katılmayacağım, bizden maddi yardım istediler, biz önce onu kabul ettik. Daha önce güreşçilere açıktan para veriliyormuş, bak sizin istediğiniz öyle bir kelime yok, biz açıktan iş yapamayız, bizim her işimiz resmi olur dedik.  Belki bu sebepten ya da başka bir sebepten Karaisalı Belediye Başkanı olarak biz yapacağız dedi. Siz yaptınız, şimdi doğrudur, güreşçilere açıktan para ödeniyordur ama bunu bir organizasyon hani, ihaleye çıkarınız, organizasyon firması öder belediyenin dışında. O zaman da sizin herhangi bir yükümlülüğünüz olmaz. Bizim kullandığımız ifade bu. Saadettin Aslan şöyle yaptı, böyle yaptı demiyorum. Sizle görüşen arkadaşımız, doğrudur, hangi arkadaşımız görüştü onu bilmiyorum, biz, bana geldiklerinde yapalım mı? Tabi yapalım. Biz Karaisalı Belediyesi, bizim belediyemiz birlikte yapar isek daha iyi olur, daha şık olur, olması gereken de budur aslında, bu işleri böyle yapmak lazım. Bir eksiğimiz var ise bunu gidermek lazım. Çünkü sonuçta Karaisalı da, Pozantı da, Tufanbeyli de, Feke de bizim. Yani ne kadar uyumlu olursa bu işler o kadar halkın yararına olur. “

YANITSIZ KALAN SORULAR

Öte yandan Zeydan karalar, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın sorduğu bir TV’de açık oturumda Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü ile karşılıklı olarak konuşma önerisine ve 67 projenin açıklanması konusuna ise hiç değinmedi.

M.SERTAÇ DURAK İLE SAADETTİN ASLAN ARASINDA GEÇEN TARTIŞMA

Aynı oturumda ise İYİ Partili Karaisalılı M. Sertaç Durak ile Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan arasında geçen tartışmayı yayınlayacağız.

1011 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339