Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam494
Toplam Ziyaret1668136

KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ 25 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

Bayan Milli Güreş Takımı’nın talepleri doğrultusunda yaklaşık 20 bayan güreşçide Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde kol bağlayacak.

Karaisalı Belediyesi tarafından organize edilen Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde bu sene bir ilk yaşanacak. Bayan Milli Güreş Takımı’nın talepleri doğrultusunda yaklaşık 20 bayan güreşçide güreşlerde kol bağlayacak.

Türk güreşine damga vuran pehlivanlar 25 Ağustos’ta 534’üncüsü gerçekleştirilecek Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde mücadele verecek. Türkiye’nin en büyük karakucak güreş organizasyonunda başpehlivanlığı kazanan güreşçiye bir kilo ağırlığında 22 ayar altın kemer ve 10 bin lira para ödülü verilecek. Ünlü sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ile Murat Kekilli ve Karaisalı’lı yerel sanatçılar ücretsiz halk konserleriyle Kızıldağ Yaylası’nda büyük coşku yaşatacak.

ER MEYDANINDA HEYECAN FIRTINASI

Karaisalı Belediyesi tarafından organize edilen 534. Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 25 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. 1650 rakımlı Kızıldağ Yaylası’ndaki dev güreş etkinliği Büyükler, Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde 29 sıklette yapılacak. Yaklaşık 750 sporcunun katılımının beklendiği güreşlerde başpehlivanlığı kazanan güreşçi 10 bin lira para ödülünün sahibi olacak. Başpehlivan, para ödülünün yanı sıra 1 kilo ağırlığında 22 ayar altın kemeri de beline takacak. Karakucak Talimnamesi’ne göre yapılacak güreşlerde lisanslı hakemler görev yapacak.

GÜREŞLERE BAYAN MİLLİ GÜREŞ TAKIMIDA KATILACAK

Kızıldağ er meydanında birbirinden değerli güreşçiler, başpehlivanlığı kazanmak için güreşecek. Kırkpınar başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen güreşlerde şampiyonluklar kazanan güreşçilerin katılacağı Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde bu yıl bir ilk yaşanacak. Bayan Milli Güreş Takımının talepleriyle Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde bu yıl bayan milli takım antrenörü Nadir Uğrun Perçin önderliğinde 20 bayan güreşçide güreşlere katılacak.

2 GÜN HALK KONSERLERİ DÜZENLENECEK

Kızıldağ Karakucak Güreşleri onuruna 23-24 Ağustos akşamı düzenlenecek halk konserlerinde ise sevilen sanatçılar sahne alacak. 23 Ağustos saat 19.00’da Murat Kekilli Kızıldağ’a akın eden vatandaşları şarkılarıyla eğlendirecek. 24 Ağustos saat 19.00’da sahne alacak olan Mustafa Yıldızdoğan’da şarkılarıyla Adanalılara unutulmaz bir akşam yaşatacak. Ayrıca 23-24 Ağustos akşamı ilçenin yerel sanatçıları da ‘Karaisalılar Gecesi’ adı altında sahne alacak. Güreşleri izlemek isteyen vatandaşlar için Karaisalı Belediyesi, 25 Ağustos pazar günü 07.00-09.00 saatlerinde İstasyon Meydanı'ndan Kızıldağ Yaylası'na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

235 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339