Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam694
Toplam Ziyaret1669080

Seyhan Belediyesi’nde Kazdağları tartışması

Seyhan Belediyesi Ağustos ayı çalışmasını tamamladı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Gülcan Bingöl’ün Kazdağları’nda yapılan ağaç kesimine ilişkin konuşmasına AK Partili Sevda Erdede cevap verdi.

Vahit Şahin

Seyhan Belediyesi Meclisi Ağustos ayı çalışmasını tamamladı. Meclisin son oturumunda Kazdağları tartışması yaşandı.

Seyhan Belediye Meclisi Başkan Akif Kemal Akay, meclis katipleri Duygu Ayçe Atikaslan ve Sultan Zeynep Erciyes başkanlığında toplandı

Seyhan Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz alan AK Partili Sevda Erdede, Meclis üyesi Gülcan Bingöl’ün önceki gün Kazdağları ile yaptığı açıklamaya cevap verdi. Erdede, Cumhurbaşkanı’nın da bu konuda açıklamaları olduğunu belirterek, Kazdağları inşaatı için ilk ruhsatın 2001 yılında verildiğini bu tarihte AK Parti’nin kurulmadığını söyledi. Kesilen ağaç miktarların iddia edildiği gibi değil 195 bin olmadığını ancak kesilen ağaç sayısının 13 bin olduğunu, kesilen bu ağaçların yerine ise 14 bin fidanın dikildiğini söyledi.

Erdede’nin konuşmasına CHP grubundan bazı meclis üyeleri ise tepki göstererek, bir ağacın kesilmesini bile doğru bulmadıklarını beyan ettiler.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise, “Düşüncelerimizi ana amacımız dışına taşırdığımız zaman çok hoş sonuçlar elde etme şansımız yok. Siyasi kimliklerimiz kullanacağımız fazlasıyla yerler var. Burası siyasi düşüncelerimiz temel amacımızın önüne geçirme yeri değil. Bunu bilirsek bira daha rahat hareket ederiz. Bu iş için parlamento var, medya var, STK’lar var. Elbette bunları temsil eden bizler de varız ama biz ana amacımızı bir tarafa bırakır sekteye uğratırsak ülke adına çok karlı çıkmayız” dedi.

Bu konunun burada konuşulmasının ana amacın öteleneceğini düşündüğünü kaydeden Akay, “Bizim bunları tartışmamızın anlamı yok. Burada şehrin adına devasa sorunlarımız var, bunları çözümü kolay değil, çünkü  bu sorunlar bir, iki, beş, on senede oluşan sorunlar değildir. Bizim bu sorunları nasıl çözeceğimizi düşünmemiz lazım. Bunları çözmek ancak birliktelikle olur” şeklinde konuştu.

Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra bir sonraki meclis oturumunun 2 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 17.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Meclis toplantısından sonra Başkan Akif Kemal Akay tüm meclis üyelerinin bayramını kutladı.

 

274 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339