Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam7
Toplam Ziyaret1667649

Prof.Dr Fikri Akdeniz, “Resim beni hayata bağlıyor”

Çağ Üniversitesi’nde hocalık yapmaya devam eden 75 yaşındaki matematikçi Prof. Dr. Fikri Akdeniz, resimlerin de matematiğe dayanan bir sanat dalı olduğunu söylüyor.

Vahit Şahin

Adana’da Kubat Sanatevi’nin açtığı resim sergisine 3 eseriyle katılan Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi 75 yaşındaki Prof.Dr. Fikri Akdeniz, “Resim beni hayata bağlıyor” dedi.

Kubat Sanatevi’nin Adana Ressamlar Derneği Sanat Galerisi’nde açtığı ve halen devam eden sergiye eserleri ile katılan Prof. Dr. Fikri Akdeniz, “Resim beni hayata bağlıyor. Matematik olsun, istatistik olsun ben onlarla geliştim. Resimler de matematiğe dayanıyor. Resimlerde birçok geometrik şekiller vardır. Ayrıca uluslararası yaptığım yayınları düşündüğümde veya bir kongreye gidersem önce ülkemi temsil ettiğimi unutmuyorum. Arkasından hangi üniversitede çalışıyorsam orayı temsil ettiğimi unutmuyorum. Hangi bölümde çalışıyorsam o bölümü unutmuyorum. Dördüncü sıraya da kendimi koyuyorum. Böylelikle onur dağıtımı söz konusu olursa ülkem, üniversitem, bölümüm diyorum ve daha sonra sıra bana geliyor. Bu anlayışla da resme devam ediyorum” dedi.

Kendisine bu konuda en büyük desteği eşinin verdiğini söyleyen Prof. Dr. Fikri Akdeniz, sergilerde kendisini yalnız bırakmayan eşi Süheyla Akdeniz’e teşekkür etti.

Prof. Dr. Fikri Akdeniz’in eşi Süheyla Akdeniz de, “Fikri bey resim sergilerine katılacağı zaman çok tedirgin ve heyecanlı oluyor, sanki bir yerlere yetişecek gibi davranıyor. Sergi günleri hep çocuksu oluyor. Onun bu heyecanını birlikte yaşıyorum, çok güzel bir duygu bu. Bu yaşta onun sanat için koşması beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

 

617 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339