Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam892
Toplam Ziyaret1681977

Başkan Güler"Zeydan Karalar çamura yattı"

"Suda yüzde 30 indirim kararı biran önce hayata geçirilmeli"

AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler, Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri'nin önerisiyle suya yüzde 30 indirim yapılması yönündeki kararın, Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yok sayarak gündeme dahi almamasına tepki gösterdi. Başkan Güler, "Yüzde 30'luk indiriminin bir an önce uygulanması için tüm hukuki ve yasal yolları sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Güler, "Siz seçimden önce meydanlara çıkıp halka 'Suyu ucuzlatacağız' vaadinde bulunacaksınız. Meclis üyeleri su fiyatlarında yüzde 30 oranında indirim kararı alacak. Sonra da kendi vaadinizle birlikte meclisin kararını yok sayarak, yani meclis iradesini hiçe sayarak su ücretinde yüzde 30 indirimi kapsayan plan bütçe komisyonu kararını hiç bir gerekçe göstermeden gündeme almayacaksınız. Bu kabul edilir bir şey değildir" şeklinde konuştu. 

CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın seçim öncesi verdiği sözlerin arkasında durmasını hem de meclisin aldığı karara saygı duymasını beklediklerini söyleyen Başkan Güler, "Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizin, suda yüzde 30 indirim yapılmasını kapsayan plan bütçe komisyon teklifini görüşmek üzere ASKİ genel kurulunu olağanüstü toplanması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Adanalı hemşerilerimiz bilmeli ki suda yüzde 30’luk indiriminin bir an önce uygulanması için tüm hukuki ve yasal yolları sonuna kadar kullanacağız" dedi.

YAŞANAN SÜREÇ

Bilindiği üzere, 13 Mayıs 2019'da ASKİ Genel Kurulu 1'inci oturumu yapıldı. Genel Kurulda Adana'mızdaki su fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili ASKİ Yönetim Kurulu, kararı görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna gönderdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu konuyu görüşmek için 15 Mayıs 2019'da toplanarak ASKİ Yönetim Kurulu'nun yüzde 10'luk su ücret indirimine karşı Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri yüzde 30 indirim teklifi verdi. Plan Bütçe Komisyonu'nda Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri'nin oyları ile yüzde 30 indirim kararı oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından da 17 Mayıs 2019'da toplanacak olan ASKİ genel kurulu 2'inci oturumuna gönderdi. Ancak, 17 Mayıs 2019'da toplanan ASKİ Genel Kurulu 2'inci oturumunda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar meclis iradesini hiçe sayarak su ücretinde yüzde 30 indirimi kapsayan plan bütçe komisyonu kararını hiç bir gerekçe göstermeden gündeme almadı. Adana tabiri ile adeta çamura yattı. 

313 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398