Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam672
Toplam Ziyaret1668314

Ziayapaşa anıldı

Çukurova İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri üyük Şair ve Adana eski Valisi Ziyapaşa’nın mezarı başında dua yaptılar.

Vahit Şahin

 Büyük Şair ve Adana eski Valisi Ziyapaşa Çukurova İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı.

1825 yılında doğan ve 17 Mayıs 1880 tarihinde Adana’da ölen dönemin en büyük şairlerinden kabul edilen eski Adana Valisi Ziyapaşa’yı ölümünün 139.yıldönümünde Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri unutmadılar.

İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Avni Hakan Tavşanoğlu, öğretmenler ve öğrencileri tarafından Ziyapaşa Parkı içindeki mezarı önünde Fatiha okudular. Okul Müdürü Tavşanoğlu 2000 yılından beri her yıl Ziyapaşa’nın mezarını öğretmen ve öğrenciler ile ziyaret ettiklerini belirterek, “Büyük devlet adamı ve şairini Adana’da bulunması ve vali olarak görev yapması bizler için birer gurur kaynağıdır. Ölümünü üzerinden 139 yıl geçmesine rağmen beyitleri günümüzde geçerliliğini korumaktadır. Ruhu şad olsun” dedi.

Daha sonra okul öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Ulucami ve Külliyesi ile çevredeki tarihi binaları gezdi.

381 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339