Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam818
Toplam Ziyaret1669204

Karalar, "Çağdaş eğitimle, aydınlık geleceğe"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, çocukları, bilimin ve aklın süzgecinden geçmiş bir eğitim sistemiyle yetiştirmenin önemine değindi.

Başkan Zeydan Karalar, 23 Nisan mesajında şunları söyledi: 

“Türk ulusunun kapitalizme karşı varlığını koruma mücadelesi verdiği bir dönemde, işgalcilere karşı kurtuluş savaşının yapıldığı zaman diliminde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve milletin temsilcilerince kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusun bağımsızlık  mücadelesinde yaşamsal rol oynamış, çok önemli sorumluluk üstlenmiştir.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenlik kavramının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin yapı taşlarından biri olduğunu yaklaşık 1 asırdır milletimize iletmekte, dünyaya aktarmaktadır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması, Türk ulusunun, seçtiği temsilciler aracılığıyla kendi kendini yönetme yeteneğine ulaşma becerisinin ve modern toplumlar arasına girme kararlılığının en önemli kanıtıdır.

Tüm bunları kurgulayan ve hayata geçiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmiş ve aydınlık yarınlara, çağdaş bir geleceğe ancak iyi eğitilmiş çocuklarla ulaşılabileceğine dair en güzel mesajı vermiştir...

Çocuklarımızın çağdaş, bilimsel ve kaliteli eğitimle yetişmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecekte modern dünyadaki yerini almasının tek yoludur.

Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, bilimin, aklın ışığında yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacaktır.

Çocukları seven, onları önemseyen, güvenen ve çok değer veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş-laik Türkiye Cumhuriyeti yolunda attığı büyük adımları, ancak ve ancak aynı öğretilerle yetişmiş çocukların ileriye taşıyabileceğini çok iyi bilen, geleceği öngörme yeteneği ile hepimizi kendisine daima hayran bırakan eşsiz bir liderdir.

Bu duygu ve düşüncelerle göz bebeğimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, aydınlık yarınlara yürümek için Atatürk İlke ve İnkılaplarından ödün vermeden ilerlenmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyorum.

Başta çocuklarımız olmak üzere, hemşehrilerime ve milletimize barış, kardeşlik çağdaş bir gelecek diliyorum...

Yine bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

 

 

242 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339