Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam156
Toplam Ziyaret1679826

Varda Köprüsünün isminin nereden geldiğini biliyor musunuz?

ALMAN MÜHENDİSİN EŞİNİN ADI VARDA İMİŞ Bir iddiya göre de, Köprü yapımında görev yapan bir Alman mühendisin eşinin adının Varda olması nedeniyle ona ithafen bu ismin konulduğu söyleniyor.

Murtçular Diyarı Karaisalı adlı facebook sayfasında yayınlanan fotoğraf ve yazıda şöyle denildi:

"Köprü inşaatında çalışan iki Türk işçisi köprünün ne kadar yüksek olduğunu merak etmiş çünkü o ana kadar ülkenin hiçbir yerinde bu kadar büyük ve yüksek köprü görmemişler. Aralarında anlaşmışlar, paydos olunca köprünün üstüne biri,diğeri de aşağıya gidecek, biri yukardan bir kereste parçası atacak ve sayacaklar kaçta yere düşecek diye.

Tamam demişler paydosda dediklerini yapmışlar. Yukardaki bir iskele parçasını aşağıya atan ne oldu diye sormuş demiş aşağıdaki “Var daha” demiş. Saymaya devam etmiş: 2, 3, 4, 5 … Tekrar ne oldu diye sormuş. Aşağıdaki “Var daha” dedik ya demiş. 7, 8, 9, 10, 11 diye giderken varmadı mı daha demiş, diğeri de “Vardaa, vardaa derken Almanlar koşmuşlar durumu görmüşler, işçiler de meraklarını anlatınca bundan sonra Almanlar da bu köprüye Varda demişler."
ALMAN MÜHENDİSİN EŞİNİN ADI VARDA İMİŞ
Öte yandan bir iddiya göre de, köprü yapımında görev yapan bir Alman mühendisin eşinin adının Varda olması nedeniyle ona ithafen bu ismin konulduğu söyleniyor.

1610 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407