Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam531
Toplam Ziyaret1668917

GESAM’dan resim sergisi

15 ressamın çizdiği 28 eser Dünya Kadınlar Günü’ne armağan edild. GESAM Adana Şube Başkanı Saliha Yeşilköy,“Mustafa kemal Atatürk’ün biz kadınlara armağan ettiği medeni kanuna sahip çıkmalıyız ve onu korumalıyız" dedi.

Vahit Şahin

Türkiye Güzel sanat eserleri Mesleki Birliği Adana Şubesi tarafından açılan resim sergisinde 15 sanatçı 28 eserini sergilemeye devam ediyor.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açılan sergi ve GESAM hakkında bilgi veren GESAM Adana Şube Başkanı Saliha Yeşilköy, “GESAM Türkiye Güzel Sanat Eser Sahipleri Meslek Birliği telif ve sanat alanında çalışmalar yapan ve Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan bir sanat birliğidir.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olup merkezi Ankara’dadır. GESAM’ın amacı güzel sanatlar alanında üye sanatçıların kanunla belirlenen hukuki haklarını korumak, bu konuda bilgilendirmek ve sanatsal etkinlikler düzenlemektir” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açtıkları serginin devam ettiğini kaydeden Yeşilköy, “Mustafa kemal Atatürk’ün biz kadınlara armağan ettiği medeni kanuna sahip çıkmalıyız ve onu korumalıyız” dedi.

215 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339