Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam56
Toplam Ziyaret1681141

Selekoğlu, “Sanat mutsuzluğun ve ümitsizliğin panzehridir”

Ressam Mahmut Selekoğlu 3. Kişisel sergisini açtı

Vahit Şahin

Adanalı Ressam Mahmut Selekoğlu 3. Kişisel sergisini açtı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait 75. Yıl Sanat Galerisinde elektrik arızası nedeniyle 2 saat geç açılan sergide 45 eserini sanatseverlerin beğenisine sunan Mahmut Selekoğlu, yaptığı konuşmada, “Özellikle insanların mutsuz ve umutsuz olduğu dönemlerde sanatın her türlüsü panzehridir diye düşünüyorum. Bu meyanda bir nebze insanları bu noktaya yoğunlaştırabilmişsem kendimi mutlu addedeceğim. Hele çalışmalarımla övgü alırsam daha da mutlu alacağım” dedi.

Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ dediğini hatırlatarak, “Yine ünlü yazar Bernard Shaw der ki; “Sanat olmasaydı, gerçeğin kabalığı dünyayı katlanılmaz kılardı”. Ben, estetik arz eden her şeyi resmetmeyi seviyorum” dedi.

Resmin çocukluğundan bu yana hayatının her evresinde var olduğunu ifade eden Selekoğlu, “Rahmetli annem hep söylerdi; küçüklüğümde elime geçen kalemle, kağıtlara sürekli bir şeyler çizermişim. Kağıt bulamadığım da evin duvarına resimler çizermişim. İlkokul yıllarımda arkadaşlarımın şiir ve yazı defterlerine süslemeler yapardım. Üniversite yıllarında da öğrenci arkadaşlar sevgililerinin vesikalık küçük fotoğraflarından karakalemle portrelerini isterlerdi. Bu şekilde epey para kazandım diyebilirim. Bir ara, Gırgır ve Fırt dergilerinin popüler olduğu öğrencilik yıllarımda karikatüre merak salmıştım. Ancak, bu uzun sürmedi” dedi.

Resimde tarzını da anlatan Selekoğlu şunları söyledi:

“Yağlıboya ile realist çalışmalar yapıyorum. Estetik arz eden her şeyi resmedilmeye değer buluyorum. Dönem dönem resimlerimde konular değişebiliyor. Bir ara figüratif kadın imgeleri denemelerim oldu. Sündürülmüş, cılız kadınlar. Yine yarı soyut denemelerim oldu. Ancak, realist çalışmalarda kendimi daha mutlu hissettiğimi fark ettim. Son dönemlerde biraz da hiperrealizme doğru bir kayma oldu sanki. Daha fotoğrafik. Bu tarz aslında oldukça yorucu ve hatayı affetmeyen bir tarz. Özellikle tanınmış simaların portrelerinde görsel hata şansınız yok.”

45 adet resim oluşan Sergide Atatürk’ün 7 portresinin yer aldığını kaydeden Mahmut Selekjoğlu, ayrıca aile bireylerinin ve tanınmış bazı simaların portreleri ile eski konaklarının, Adana Gar Binası ve natürmortlar ile bazı illüstratif çizimlerin de bulunduğunu söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Kültür ve Sanat Danışmanı Mahmut Tülek de, elektrik arızası nedeniyle küçük bir mutsuzluk yaşandığını belirterek, “Hemen sonrasında mutluluğa dönüştü. Bunu sanatın dayanılmaz çözümleyici gücü olarak görüyorum. Bu güzel ortamda sevgili üstadımızın eserlerin yakından görüyoruz, gerçekten emek, yoğun çaba ve büyük bir heyecanın yansıması olarak ortaya çıkmış. İnşallah diğer eserlerinde de ev sahipliği yapmaktan Adana Büyükşehir Belediyesi adına onur duyacağımızı söylemek istiyorum” dedi.

Sergi açılışına Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin, Kültür ve Sanat Danışmanı Mahmut Tülek,  Mahmut Selekoğlu’nun eşi Nezahat  Selekoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

326 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398