Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam305
Toplam Ziyaret1680512

Kuşçu, Erbakan’ı yad etti

Karaisalı Belediyesi eski Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümünde, 1978 yılında yaşadığı bir anıyı anlattı



Karaisalı Belediyesi eski Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, Erbakan’ın projesi olan Türkiye Uçak Sanayi’nin kuruluşunda kendisinin de görev aldığını, ancak o dönemin hükümetinin dağılmasıyla bu projeden vazgeçildiğini anlattı.

Kuşçu şu ifadeleri kullandı:

“1977yılında Adana’da yedi arkadaşımızla birlikte zor şartlar altında Teknik elamanlar Birliği’ni (TEKBİR) kurmuştuk. Yıl 1978 yılında Türkiye Teknik Elamanlar Birliği genel kurul delegesi olarak Hasan Hüseyin Kuşcu - Merhum İbrahim Aktav katılmıştık ve bu genel kurulda merhum Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan müthiş bir Konuşma yapmıştı. O günkü konuşmalar 21.asırda Müslüman âlemine ve Türk İslam dünyasına ışık tutacak projeler ve bilgilerdi ve biz hocamızı pürdikkat dinlemiştik. Kurmuş olduğu kurumlardan bir tanesi olan TUSAŞ’ (Türkiye Uçak Sanayi) hayata geçirmek için 8 arkadaşımızı görevlendirmişti. Bunlardan birisi de Hasan Hüseyin Kuşcu olarak bendim. Bir yılı yurtdışı bir yılı Türkiye’de eğitimden sonra TUSAŞI kuracaktık, ne yazık ki bir ay sonra hükümet yıkıldı ve bu projeden vazgeçildi. Bugün anlaşılıyor ki hocamızla ne kadar gurur duysak azdır, Cennetin mekân olsun muhterem hocam.”

318 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407