Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam360
Toplam Ziyaret1668746

DÜNYA ÖYKÜ / SEVGİLİLER GÜNÜ

Bugün (14.02.2019) dünya öykü vesevgililer günü. Adana/ Yaşam Sanat Derneği Başkanı Mehmet Taşar ve arkadaşlarının organize ettiği Dünya Öykü Günü (M. Demirel Babacanoğlu)

 

Bugün (14.02.2019) dünya öykü vesevgililer günü. Adana/ Yaşam Sanat Derneği Başkanı Mehmet Taşar ve arkadaşlarının organize ettiği  Dünya Öykü Günü etkinliği adı geçen dernek (Reşatbey Mah. Beşocak Cad. No:23, Arat Apt. Zemin kat, 9/A, Seyhan-Adana) salonunda kutlandı. Ama hiç değilse sevgililer gününe değinilemedi. Sevgilisi olanlar kutluyor olmalı. Bana göre yasal bağ ile bağlandın mı sevgiliye, sevgili olma işi biter…Sevgili olmak kaçamak işidir. Bütün sevgililerin günü renkli, kutlu mutlu olsun…

Dünya Öykü Günü’nü 16 yıl önce Özcan Karabulut ve arkadaşları önermişti; tuttu. Her yıl günü gelince, istekle, kıvançla bildiriler sunarak, öyküler okunarak kutlanıyor… Bu yılın öykü bildirisini de Özcan Karabulut yazmış.

Fahri İşlek kimi bölümlerini seslendirdi.

“…/ Yazdığınız öykülerle Gogol’un paltosundan çıkmış olabileceğimiz gibi, Sait Faik’in Haritada Bir Noktası’ndan, veya Sabahattin Ali’nin Sırça Köşk’ünden, ya da Füruzan’ın Parasız Yatılı’sından da çıkmış olabiliriz… //… Öyküye tutkuyla bağlı olanlar, edebiyatın ele avuca sığmaz, en atak türünün, yani şu bizim öykünün elinden tuttu, onu alanlara çıkardı, öykücüyü hiçbir zaman olmadığı kadar eylemli kıldı. 14 Şubat Dünya Öykü Günü, kentleri dolaşan öykü günlerini, öykü dergilerini verdi. Bir yazısal tür olarak öyküyü yükseklere çıkardı…”

İşlek bundan sonra saz çalarların, öykü okuyacakların adlarını seslendirdi.

Kutlama sırasında verilen aralarda Erhan Meriç, Güven Özerkan saz çaldı, Derya Işıldak eşlik etti türkülere… Yiğidim Aslanım orda yatıyor; Uzun ince bir yoldayım gibi türküleri dinledik.

Ali Ozanemre, İbrahim Alp, Kubilay Altıntaş, Özlem Eraslan, M. Demirl Babacanoğlu, Selahattin Avcı öykülerini okudular.

Benim öykümün adı “Kızlar Adası”ydı, Hoptirinam adlı kitabımdan okudum. Denizde alabora olan gemi batıyor, içlerinden bir genç kurtuluyor, Kızlar Adası’na çıkıyor. Kızlar onunla önce ben yatacağım, sen yatacaksın diye tartışıyorlar ama anlaşamıyorlar. Genci öldürmeye karar veriyorlar. Gence, son sözünü söyle diyorlar. O da, içinizde en çirkin olan beni öldürsün diyor… Kızlar aralarında bir çirkin bulamadıkları için genci öldüremiyorlar. Genç kurtuluyor… Öyküyü; Sevgililer Günü’ne ithaf ediyorum.

Etkinliği çok sayıda şair yazar sanatsever konuk izlediler. Onlardan bazılarını adı şöyle: Ferhat İşlek, Mehmet Taşar, Duran Aydın, Şahin Taş, Coşkun Karabulut, Ali Ozanemre, Muharrem Öztürk, Bekir Dağsever, Mehmet Türkmen, H. Hüseyin Çabuk, Kubilay Altıntaş, Gıyasi Aydemir, İbrahim Alp, Selda Kaya… Remziye Taşar

 

280 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339