Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam701
Toplam Ziyaret1669087

Karaisalı’da Etekli Mahallesi sular altında

Etekli Mahalle Muhtarı Ahmet Akkuş, "Aşırı yağışlardan sonra şimdi de karlar eridi. Sular çekileceği yerde giderek artıyor.-“Mahallemizde bir haftadır elektrikler kesik, Aladağ İlçesine ulaşım sağlanamıyor” dedi.



Karaisalı İlçesine bağlı Etekli (Yağbasan) Mahallesinde yaklaşık 200 ev sular altında kaldı.

Etekli Mahalle Muhtarı Ahmet Akkuş, Karaisalı’nın en büyük köylerinden olan Etekli’nin 1000 metre Rakımda kurulduğunu, iki dağın arasında bir vadi içindeki köye bir hafta önce başlayan kar ve yağmur sularının Yukarı Erkeğin denilen mahalleyi bastığını ve biriken suların tahliye edilemediğini söyledi.

Akkuş, köyde bir haftadır elektriğin kesik olduğunu dile getirerek, “200 civarında ev sularında. Aladağ ilçesine ulaşılamıyor. Kıcak, Gerdibi, Büyüksofulu yolu kapanmıştır. İlçeyi yöneten yetkililer geldi ve geçmiş olsun dediler ve gittiler” dedi.

Lombardını denilen çakma motorlarla suları tahliye etmeye çalıştıklarını kaydeden Muhtar Ahmet Akkuş, ““Etekli Mahallemizi sel bastı. Aşırı yağan yağmur dere yatağını taşırdı. Büyükşehir ASKI yetkililerine bu derenin ıslah edilmesini beş yıldır bildirmemize rağmen maalesef sonuç alamadık Bir de dere yatağına yapılan evler ve düzensiz yapılaşma da bu duruma getirdi. Karaisalı belediye başkanımıza bildirdik. Derenin önünü açmak için iş makinası gönderdi. Sular azalacağı yerde, karların erimesiyle daha da artmıştır. Bir san önce köyümüze altyapı yapılmalıdır. Yoksa her sene aynı olayları yaşayacağız” dedi.

Sel baskının da bir ineğin ölümü dışında can kaybı yaşamadıklarını ifade eden Etekli Mahalle Muhtarı Ahmet Akkuş, “Bu bir afettir, kimseyi suçlamıyoruz. Ama bir an önce mahallemize el atılmalıdır” diye kuştu.


2124 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339