Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam271
Toplam Ziyaret1667913

Çocuklar, girişimci olmaya hazır mısınız?

Kid Venture Oyunu, çocukları küçük yaşta girişimci olmaya hazırlayacak- Çukurova Kaymakamlığı’nın da ortak olduğu uluslararası bir proje olan Kid Venture adlı proje ile 6-10 yaş arasındaki çocuklara erken yaşta girişimcilik eğitimi verilmesi için çal

   VAHİT ŞAHİN

Çukurova Kaymakamlığı’nın da ortak olduğu uluslararası Kid Venture adlı proje ile 6-10 yaş arasındaki çocuklara erken yaşta girişimcilik eğitimi verilmesi için çalışmalar devam ediyor.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen ve Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen 3 yıllık proje 2 yılını tamamladı.

Kid Venture Projesi Birleşik Krallık’tan Kingston Üniversitesi tarafından koordine edilmekte olup, Türkiye’den Çukurova Kaymakamlığı, Yunanistan’dan Batı Makedonya Üniversitesi, Portekiz’den ADV Danışmanlık ve Boon Danışmanlık, İtalya’dan  Scuole Maestre Pie Addolorata ve Çek Cumhuriyeti’nden ZS Jeovnice İlkokulu görev alıyor.

Proje takımı, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik girişimcilik eğitimini ücretsiz bir online oyun ile desteklenirken, proje kapsamında, genç girişimcilerin ekipleri bir oyuncak robot geliştirmek ve onu başarıyla piyasaya sürmek için bir misyon üstleniyor.

Projenin temel amacının resmi ve gayrı resmi eğitim ortamlarına basitçe uygulanabilen 6-10 yaş arası “Çocukların Girişimcilik Eğitimi” için yenilikçi bir bilgisayar oyunu hazırlamak olduğu belirtilerek, projenin oyuna nasıl erişileceği ve oynanacağı konusunda açık talimatlar içeren bir oyun el kitabının hazırlandığı bildirildi. Ayrıca öğretmenler ve eğiticilere yardımcı olmak için sınıf içi öğrenme oyununun kullanımı için yönergeler içeren bir uygulama kılavuzu da oluşturuldu.

Proje kapsamında öğretmenlerin ve eğitmenlerin eğitimi ve öğrencilerle yapılan testleri içeren bir pilot uygulama başlatıldı. Çukurova İlçesinde İMKB, Tabipler Odası, Hacı Nazım Turgut, Attila ve Alparslan ilkokullarındaki öğretmenlere eğitim verilerek 3 ve 4. Sınıftan seçilen öğrencilere pilot uygulama yapıldı.


303 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436