Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam57
Toplam Ziyaret1680264

HÜSEYİN SÖNMEZ RESİM SERGİSİ

Mersin Üniversitesi GSF Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Ressam Hüseyin Sönmez resimleri sergisi 13.12.2018 günü AÇS’de açıldı. Şimdiye dek izlediğim sergiler içerisinde sayılı sergilerden biri bu. (Haber: M. Demirel Babavanoğlu)

Mersin Üniversitesi GSF Eğitim Bölümü  Öğretim Görevlisi  Ressam Hüseyin Sönmez resimleri sergisi 13.12.2018 günü AÇS’de açıldı. Şimdiye dek izlediğim sergiler içerisinde sayılı sergilerden biri  bu. 

Çok sayıda çağrılılar izlediler…

Sönmez 1966 Kayseri doğumlu. İlk, orta, lise’den sonra 1985’te Ankara-Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. Mersin Üniversitesi Resim Bölümü’nde görevli. Mersin’de yaşamaktadır.

Ailede resim yapanlar vardır. Hüseyin Sönmez de bundan ayrı kalamaz, heveslenir, resimler çizmeye başlar; ilk, orta, lisede resim dersleri iyidir. Gazi Eğitim’in resim bölümünü kazanır okur…

Sanatçının tablolarına baktığımızda; kalın, ince uçlu kalem ve fırça  darbeleriyle, genel olarak  sulu boya  tekniği kullanarak , soğutulmuş  renklerle desensel görüntülü yapıtlar üretilmiş, dışa vurum/izlenimci bir yaklaşım görüyoruz!

Doğa’nın özünden seçilmiş otlu, ağaçlı, havai görüntüler tarama, sulu boya yöntemiyle renklendirilmiş, soğutulmuş biçimlemelerle verilmiş tablolar bizi düşünceden düşünceye alıp götürüyor… bir aşka, bir sevgiye ulaştırıyor. Doğanın gizemini yansıtıyor belleklerimize…

Bakınız burada da bir köy ya da bir kasabadan bir kesit alınmış, sunulmuş izleyicilere… Baktıkça derinliği, genişliği kavrıyorsunuz. Yeşil, sarı, mavi renklerin  tonları büyülüyor sizi!...  Yumuşak, sevecen bir yapı sarıveriyor içinizi…

İşte bakın bir gül, bir gül daha, bir dal gül daha… Canlı gibi geliyor size ama değil… Bir gül, güller ölüsü yahut kurusu, gri düzelem üzerinde, özgün rengiyle sunulmuş… gül natürmortları… desem? Yok değil mi diyeceksiniz?…

Yahu bir de şu dağ, ova, göl, hava, yer, ot, çiçek, börtü böcek… betimlemeleri saatlerce baktırıyor izleyiciye… Yumuşak dokunuşlarda  Adnan Turani izlenimi görür gibi oluyorum… Ya da başka…?

Allah aşkına bakınız şu iki turpa… O ne resim? Ne turp? Eksenli dünya barındırıyor içinde-dışında… Kökü, kabuğu, düzeni, tüyleri, rengi… Van Gogh’un ay çiçekleri desem değil tabi; ama o ölçüde bir yapıt.

Evet Tebrik TEBRİK EDİYORUM ressamı.


 

349 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704