Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam455
Toplam Ziyaret1681540

CHP'de Zeydan Karalar ismi öne çıkıyor

Akşam Gazetesi'nde yayınlanan haberde Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının kesinleştiği yazıldı

ERCAN ÖZTÜRK'ÜN HABERİ

CHP’nin yarın yapacağı PM toplantısı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 büyükşehir adayıyla ilgili karar vereceği öğrenildi. AK Parti’nin Nihat Zeybekci hamlesiyle İzmir’de panikleyen CHP yüzünü yeniden Aziz Kocaoğlu’na dönmek zorunda kaldı. 

GERİ ADIM ATACAK MI?

AKŞAM’a konuşan bir CHP’li, “Kemal Bey İzmir’de anket yaptırdı. Kocaoğlu önde çıkıyor. Onun olmadığı anketlerde de partinin oyu düşüyor. Mecbur kaldı” dedi. Kocaoğlu’nun “Aday olmayacağım” açıklamasından geri adım atıp atmayacağı ise merak konusu. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yeniden Kocaoğlu’na dönüş yapmasının arkasında ise anketlerin yattığı öğrenildi. İzmir’de Kocaoğlu’nun adının olduğu anketlerde tecrübeli isim açık ara birinci oldu. Onun olmadığı anketlerde ise partinin oyunda düşüş meydana geldi. Kılıçdaroğlu’nun Kocaoğlu’nu aday yapması durumunda Tuncay Özkan’ın nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak ediliyor.

İsmim önde çıkmayabilir galibi de anket belirlemez

Önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleriyle bir araya gelen Ekrem İmamoğlu, yapılan anketlerde adının ilk sıralarda olmadığını itiraf etti. İmamoğlu, “İstanbul’da çok sayıda anket yapıldı. Ben anketlere takılmıyorum. Anketler İstanbul’un galibini belirlemeyecek” dedi. İstanbul İl Sekreteri Hüseyin Aksu Avcılar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Özgür Nas ise Maltepe’den aday adaylıklarını açıkladılar. Ancak iki isim de aday olmalarına rağmen ildeki görevlerinden istifa etmediler. Adayların açıklanmasını bekleyen ikili, aday gösterilmemeleri halinde yeniden görevlerine dönebilmek için bu sürede herhangi bir karara da imza atmıyorlar. İlk karar defterine imza atmayan Aksu ve Nas, İstanbul il yönetiminde işlemleri kilitledi. 

SÜRPRiZ İSİM OLMAYACAK 

Ankara’da ittifak görüşmelerinin kilit ismi olan Mansur Yavaş’ın artık tamamıyla adaylığının kesinleştiği konuşuluyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da İstanbul adaylığı kesin. Adana’da ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ismi de netleşti. İstemihan Talay, Fikri Sağlar ve Vahap Seçer isimlerinin geçtiği Mersin’de Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir ismi, Serdal Kuyucuoğlu’nu Büyükşehir’e aday yapmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

ANTALYA ADAYI MUHİTTİN BÖCEK

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için ismine garanti gözüyle bakılıyor. İP ile Antalya’da ittifaka gidecek CHP’nin buradaki adayı da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek olacak.(Kaynak: Akşam Gazetesi)

360 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704