Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam412
Toplam Ziyaret1668054

Yunus Sakarya’dan etik davranış

Yunus Sakarya’nın AKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı iken, istifa mecburiyeti olmamasına rağmen Karaisalı Belediye Başkanlığına aday adayı olmasını gerekçe göstererek bu görevinden istifa etmesi takdirle karşılandı.

Sakarya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Akapder Yönetim Kurulu Başkanı olarak 2 yıldan bu yana hizmet ettim 31 Mart 2019’ da yapılacak olan yerel seçimde AK Parti Karaisalı İlçe Belediye Başkanı aday aday olmamdan dolayı Akapder Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa ettim

Görevimden istifa etmem neticesinde “2016 Kasım ayı itibariyle Ankara merkezli kurulmuş olan, Adana, Karaisalı, Aladağ ve Pozantı ilçelerin eğitim kültür ve dayanışma derneğimizi dün gibi hatırlıyorum, Ankara’da ikamet eden üç beş arkadaşla ve heyecanla bir araya gelerek ilk adımımızı atığımızı hatırlıyorum.

Derneklerin her siyasi görüşten insanı içinde barındıran, toplumun tüm problemlerini tarafsız bir duruşla rahatlıkla görebilen ve yeri geldiğinde savunmasını yaparak çözüme giden kurumlar olduğunu düşündüğümüzde, siyasetin üstünde olduğu sonucuna varıyoruz. Bu yüzden tek bir siyasi görüşün taraftarıymış gibi durmak farklı görüşteki insanlara saygısızlık anlamını taşıyabileceği gibi tarafsız olabilmeyi de dernekçiliğin gelişmesini de engelleyeceğini düşünüyorum. Fikirlere saygı, eleştirilere açık, adalet ve dürüstlük gibi kavramlar temel ilkemizdir.

Her ne kadar Dernekler kanunu ve derneğimizin tüzüğünde yönetim kurulu başkanlığından istifa etmemi gerektirecek herhangi bir yasal zorunluluk olmasa da, yukarıda saymış olduğum nedenlerden dolayı, aday adayı olmam hasebiyle etik olarak istifa etmem gerekliliği hasıl olduğu hissinden dolayı istifa etmemin yerinde bir karar olacağını düşünerek, daha önce planlamış olduğumuz derneğimizin 2. Kuruluş yıl dönümü programının akabinde istifa etmiş bulunmaktayım.

Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri arkadaşlarımın derneğimize ve Adana’mıza yakışan,  ekonomik problemlerini aşmış, proje üreten, sosyal ve kültürel etkinliklerle paylaşma duygusunu körükleyerek derneğimizin yaşamasında hizmet edeceklerinden endişem bulunmamaktadır. 2 yıl boyunca birlikte çalıştığım, birlikte kader birliği yaptığım, tüm hemşerime teşekkürlerimi sunuyor, Yüce Mevla’nın fitne ve fesattan uzak birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmelerine vesile olmasını niyaz ediyorum” 

MUSTAFA DOĞAN AKAPDER BAŞKANI OLDU

Yunis Sakarya’dan boşalan başkanlığa ise Mustafa Doğan getirildi.

 

804 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436