Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam812
Toplam Ziyaret1681897

Yazar Deniz Özgür’den yeni bir kitap

“Günkaçağı’na şiir diyemiyorum ben ancak şiir karalamaları diyebildiğim bir çalışma. Günkaçağı'nın anlamı bende büyük. Ancak bunu kelimelere döküp anlatabilmem pek mümkün değil. Günkaçağı bir aşk dizesi diyebilirim sadece"

VAHİT ŞAHİN 

Adanalı Yazar Deniz Özgür, “Deniz Ben Mavi Sen” adlı denemeler kitabından sonra şimdi de “Günkaçağı” adlı kitabını yayınladı.

Deniz Özgür, 1977 Adana doğumlu olduğunu ve yazmayı öğrendiği günden beri yazmakta olduğunu belirterek, ”İlk şiir karalamamı ilkokul 5. sınıfta yazmıştım. "Kardeşiz biz hepimiz, eksilmesin sevgimiz, çekilmesin dostluk için uzanmış ellerimiz" diyerek. O zamanlar ilk aşk duygusunu yaşıyordum. Aşkın kardeşlik olduğunu düşünüyor olmalıyım ki böyle bir dize yazmıştım” dedi.

Özgür, şunları söyledi:

“Hakikatin, yaşamın anlamının aşk olduğuna inananlardanım. Yazıda bu anlamda araç benim için. Belki de aşkı aramak benimkisi. Yazdıkça kelimelerden hayata bir pencere açıp, hiç bilmediğim insanların hayatlarına bir cümle ile dokunabilmek derdim. Çünkü hepimizin ortak bir kaderi olduğuna inanıyorum. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Daha çok sevginin üretilebildiği yaşanabilir bir dünya için birbirimize yakın saflarda durmalıyız gibi geliyor bana. Ve yazıda bu yakınlığın bir yolu benim için, bir yolculuk bir nevi... Aşkın ruhlar arasındaki yolculuğu.”

İlk kitabının denemelerden oluştuğunu kaydeden özgür, "Deniz Ben Mavi Sen" diyerek okurun yüreğine değmeye çalıştığını ifade ederek, ikinci kitabı Günkaçağı hakkında şöyle dedi:

“Çoğu yaşanmışlıklardan yola çıkarak, kendimi anlattığım bir kitap. Günkaçağı ise şiir diyemiyorum ben ancak şiir karalamaları diyebildiğim bir çalışma.

Günkaçağı'nın anlamı bende büyük. Ancak bunu kelimelere döküp anlatabilmem pek mümkün değil. Günkaçağı bir aşk dizesi diyebilirim sadece. Kaçak bir aşkın hikâyesi, sahip çıkılamamış, sahip olunamamış kırık bir aşk dizesi. Hepimizin yaşamında var olan serzenişler var Günkaçağı’nda. Doğum sancısı gibi bir kitap aslında Günkaçağı. Süren yaşamın içinde yeniden, yenilenerek yürümek gibi, şiir için ilk adım bu karalamalar. Dilerim okurun ruhuna dokunabilir. Bazen bir kelime veya bir cümle hayatlarımızın yönüne ışık tutar diye düşünürüm. İşte "Günkaçaģı" da benim ışığım diyebilirim.”

“Yaşanabilir bir dünya için sevgiyle okumaya, anlamaya, üretmeye, büyütmeye yaşamı devam edebilmeyiz” diyen Deniz Özgür, “Yaşam gerçekten zorlu bir yolculuk ve bu yolculukta birbirimize ihtiyacımız var. Ben yazarak buluyorum yolumu, safları sıklaştırmak bir hayata ulaşmak gibi yazı benim için. Dilerim okuyucunun yüreğinde de benzer duygular açığa çıkarabilirim” şeklinde konuştu.

 

300 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398