Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam393
Toplam Ziyaret1679512

Heykeltıraş Savaş İlhan’dan ilk sergi

Heykeltıraş Savaş İlhan, Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği’nin karma resim sergisine “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” temasıyla katıldı



VAHİT ŞAHİN

Kozan Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni heykeltıraş Savaş İlhan, ilk eserini Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği’nin düzenlediği karma resim sergisinde “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” temasıyla sanatseverlerin beğenisine sundu.

Ankara Devlet Resim Heykel ve Müzesi’nin açtığı yarışmada uzay isimli eserini sergilerken ödül aldığını ifade eden Heykeltıraş Savaş İlhan, “Adana’da ise ilk kez Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği’nin karma resim sergisine bu eserimle katkı sundum” dedi.

Dünya siyasi haritası üzerinde dil, din, ırk ve cins ayrımı yapmadan tüm insanları el ele tutuşurken, yanına da Türk Bayrağı ve Ay-Yıldız yaptığını belirten Heykeltıraş İlhan, “Türk Bayrağı ve ay yıldızı bir uçurtma şeklinde tasvir ederek tüm insanları bayrağımız altında barışa davet ettim” dedi.

Resim hocası Hüseyin Yılmaz’dan aldığı eğitimle yetiştiğini, ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümüne kazandığını ifade eden Savaş İlhan, heykelde farklı bir kavram üzerinde hazırlığının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği’nin açtığı karma resim sergisi Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 26 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek.

-         

 

340 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404