Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam409
Toplam Ziyaret1685842

Adana Bisiklet Topluluğu her Çarşamba Adana sokaklarında

“Amacımız çevreci, sağlıklı, ekonomik ulaşım aracı olan bisikleti Adana’da gündemde tutmak, bisiklet kültürünü geliştirmek, ülkenin her yerinde her türlü coğrafi yapıda bisikletin kullanılabileceğini göstermektir.”



VAHİT ŞAHİN

Adana Bisiklet Topluluğu Kulübü (ABİT) üyeleri her Çarşamba günü Adana sokaklarını turluyor.

ABİT Başkanı İzzet Altınsoy, 1984 yılında Çukurova üniversitesinde işe başladığını belirterek, iş yerine şehirden ulaşım zor olduğundan ilk işinin kendisine ulaşım amaçlı bir bisiklet almak olduğunu ve 2011 Yılında Çukurova Üniversitesi’ne bisikleti ile gelen öğrencilerle tanışıp birlikte tur düzenlemeye başladıklarını söyledi. Altınsoy, “Bu ilk turlarda bisikletin nasıl yayılmasına katkıda bulunabiliriz diye araştırmaya ve tartışmaya başladık. Bunun sonucunda Çukurova Üniversitesi bisiklet kulübünü kurduk. Daha önceki yıllarda kurulan fakat sonra faaliyet yapmayan kulüp kapatılmış. Bisikletler de çürümeye terk edilmişti. Bu bisikletlerin bakımını yapıp yeni bisikletlerle takviye ederek öğrencilere kısa şehir turları düzenlemeye başladık. Milli bisikletçi Halil Korkmaz’la tanışmamız da bu dönemlerde oldu. Adana Bisiklet topluluğu 2012 yılı Nisan ayında Milli bisikletçi Rahmetli Halil Korkmaz tarafından bisikletli arkadaşları ile ortak alınan kararla kurulmuştur. Halil Korkmaz’la tanışmam sonucunda birlikte bisiklet turları yapmaya başladık.  Genelde turların rota ve güzergâhlarını ben yapıyordum.  2012 Eylül ayında Halil arkadaşımız hayatını kaybetti” dedi.

   Adana bisiklet topluluğunu toparlayarak turları düzenlemek için arkadaşlarıyla birlikte toplantı yaparak aynı şekilde tur yapma kararını aldıklarını ifade eden Altınsoy,”Turlarımız Perşembe ve Pazar günleri olarak düzenledik. Fakat Perşembe akşamı bisikletçilerle aynı gün olduğu için tur gününü Cuma akşamına kaydırdık. İlerleyen günlerde performansı az olan arkadaşları da düşünerek Çarşamba akşamları da tur düzenlemeye başladık. Eşimin de bir bisiklet gönüllüsü ve kullanıcısı olmasından dolayı bizim yaptığımız turlardan etkilenerek kendisi de bir grup kurdu.  (Adana Bayanlar Bisiklet Topluluğu) Pazartesi ve Perşembe akşamları turlar düzenliyor. Hiçbir resmiyeti olmayan bir topluluk olarak yapacağımız sosyal etkinlikler için izin almak sıkıntı olmaktaydı. Dernek mi yoksa Kulüp mü olalım diye yaptığımız toplantı sonucunda kulüp olma kararı aldık. 2014 yılı Nisan ayında Adana Bisiklet topluluğu Spor Kulübü Derneği olarak kuruldu” diye konuştu.

Altınsoy, güvenli bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ile büyük şehirlerde cevre ve trafik sorunlarına önemli katkıda bulunmak ve bisiklet Kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, ”Çevreci, sağlıklı, ekonomik ulaşım aracı olan bisikleti Adana’da gündemde tutmak bisiklet kültürünü geliştirmek, ülkenin her yerinde her türlü coğrafi yapıda bisikletin kullanılabileceğini göstermek, birbirini tanımayan, dil din ırk ve fikirlerin bir araya gelerek her düşüncenin bir arada kolaylıkla yaşayabileceği toplum birliğini oluşturmaktır. Yöremizin zenginliklerini tanımak tanıtmak da amaçlarımız arasındadır. Hiç bir beklenti içinde olmadan egolarını yenerek çıkarsız birliktelikler sağlayarak, temiz çevre temiz toplum, yeşil bir dünya için çevre bilincini yeni nesle aktarmak, bisikleti özendirmek ve yeni bisiklet kullanıcıları kazandırmak istiyoruz. Bu sporu yaparken yurt dışından ve yurt içinden yöremize gelen bisiklet turcularına yardımcı oluyoruz. Adana’nın kültürünü tarihi yerlerini tanıtıyoruz. Ayrıca bisiklet turlarımızı temiz havada eğlenceli ve fiziksel rahatlık içinde yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Altınsoy yarın gerçekleştirecekleri 28 kilometrelik turun rotasını ise şöyle açıkladı: Ptt Cad. - A. Kartal Blv. - A. Sepici Blv. - K. Evren Blv. - D.Arıkoğlu Blv. - Leman Kül. - Ö. Demir Sab. Blv. - K. Gülek Blv. - 100. Yıl Blv. - Fuzuli Cad. - Merkez Cami - Girne Blv. Mobilyacılar Sit. - S. Karakoç Blv. - Senem Market - Kozan Yolu - Dsi Set Üstü - İller Bankası - Duygu Kafe - Mavi Blv.

838 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382