Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam326
Toplam Ziyaret1668712

Böyle işletmeler de var

Kozan’da hayvancılık işletmesine Hastalıktan Ari Sağlık Sertifikası verildi.Adana İl Tarım ve Orman Muhammet Ali Tekin, “Kozan’ın Bulduklu Mahallesinde süt verimi yüksek ve böyle modern üretim imkanlarına sahip bir işletmenin bulunmasından dolayı mem


VAHİT ŞAHİN

Son aylarda Türkiye’nin bir çok yerinde hayvanlarda görülen şarbon hastalığının aksine bazı özel hayvancılık işletmeleri hastalıktan ari sağlık sertifikası alıyor.

Kozan İlçesi Bulduklu Mahallesinde bulunan özel süt hayvancılık işletmesinin ari işletme sertifikası almak için müracaatı üzerine, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından işletmede gerekli testlerin uygulanması ve asgari teknik şartların uygun bulunması sonucu ilgili işletmeye Hastalıktan Ari Sağlık Sertifikası verildi.

Yaklaşık 1000 dekar arazide yem bitkileri üretimi yapan işletme, Adana İl Tarım ve Orman Muhammet Ali Tekin tarafından ziyaret edilerek, işletme hakkında bilgi alındı. İşletme sahibi ziyaret esnasında Adana İl Tarım ve Orman Muhammet Ali Tekin’e bilgi vererek, “İşletmemiz 52 dekar alana kurulu olup, şu an itibarıyla 60 adet kuruda, 85 adet gebe, 341 sağmal olmak üzere 748 adet büyükbaş hayvan mevcuttur” dedi.

Daha sonra hayvanları ve işletmeyi dolaşan Adana İl Tarım ve Orman Muhammet Ali Tekin, Kozan’ın Bulduklu Mahallesinde süt verimi yüksek ve böyle modern üretim imkanlarına sahip bir işletmenin bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaretin sonunda işletme sahibini tebrik eden Tekin, kendisine “Hastalıktan Ari Sağlık Sertifikası”nı verdi.

Hayvanların ihtiyacı olan kaba ve konsantre yemin tamamına yakınının karşılandığı işletmede, aynı zamanda Bakanlığın Kırsal Kalkınma Hibe Desteği programından yararlanarak kurulmuş olan güneş enerji panelleri ile elektrik üreten bir sistem de mevcut olduğu bildirildi.

356 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339