Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam366
Toplam Ziyaret1682353

ADANA DEVLET TİYATROSU 9 EKİM’de perde açıyor…

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) Müdürü Sevinç Gediktaş, 2018-2019 sezonu perdelerini 09 Ekim’de “Kadın Sığınağı” oyunuyla açacaklarını söyledi.

 Geçen sezon ortasında görevi devralan Gediktaş, oyunların yüzde 90’ın üzerinde doluluk oranına sahip olduğunu, yaklaşık 70 bin seyirciyle buluştuklarını anlattı. Sevinç Gediktaş şöyle devam etti; “Yeni sezon hazırlıklarımıza 14 Ağustos’ta üç ödüllü usta yazar (Afife Jale Ödülleri-Cevat Fehmi Başkut En Başarılı Yazar, İsmet KüntayÖdülleri-En İyi Yazar, Direklerarası Yazar olarak Sürekli Mükemmelliyet Ödülü) Tuncer Cücenoğlu’nun kaleme aldığı, kendisini çeşitli sinema ve dizi filmlerden tanıdığımız, aynı zamanda çok iyi bir seslendirme sanatçısı olan Türk tiyatrosunun duayen isimlerimden Tomris ÇETİNEL’in yönettiği “KADIN SIĞINAĞI” adlı oyunun provalarıyla başladık.

       Farklı nedenlerden, bir kadın sığınma evine toplanmış kadınların yaşamlarından kısa bir günün anlatıldığı, gazetelerin 3. sayfalarında okuduğumuz hayatları gözler önüne sererek, kadına yönelik şiddetin ve istismarın sorgulandığı oyunumuz ilk gösterimini 09 Ekim’de H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde yapacak. 11 kadın oyuncumuzun rol aldığı oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan’a, kostüm tasarımı Yıldız İpeklioğlu’na, ışık tasarımı Kadir Karagöl’e ve müzikleri Tanju Kumbaracıoğlu’na ait. Kadın Sığınağı provalara devam ederken, Sosyal Sorumluluk projesi olan ve 2013-2014 sezonunda seyirciden büyük destek aldığımız “YARINLARA GEÇ KALMADAN” adlı oyunumuzda provalara başladı. Aile içi şiddeti ve Madde bağımlılığını konu alan “Yarınlara Geç Kalmadan” bir çocuğun hayatının nasıl bir anda değiştiğini ve bu değişimde kimlerin nerede hata yaptığını gözler önüne sermektedir. Feyzullah Arslan-Nerrmin Ertükmen’in yazdığı ve Oyuncularımızdan Gökhan Doğan’ın yönettiği oyunumuz 23 Ekim de izleyici karşısına çıkacak.

Bu yıl yeni oyunlarımızın yanı sıra, geçen sezondan seyircilerimizin beğeni ile izlediği ve çoğu zaman bilet bulmakta zorlandıkları “FARELER VE İNSANLAR”, “BU DA GEÇER YA HU”, minik izleyicilerimiz için “DON KİŞOT” ve “ALİ BABA VE KIRK HARAMİLER” adlı oyunlarımızı da tekrar sahneleyeceğiz. Bu güne kadar  bizleri hiç yalnız bırakmayan izleyicilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve toplumumuzun kanayan yaralarına parmak basan oyunlarımızı beğeneceklerini umuyorum.”

Biletler 26 Eylül’den itibaren gişelerden alınabilecek. Öğrencı ve toplu alımlarda 7,5 TL, sivil biletler ise 12 TL den satılacak.

191 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398