Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam449
Toplam Ziyaret1679568

Şebnem Yurtman zeytin dalları arasında anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Şebnem Yurtman doğum gününde Karaisalı Bucak Köyünde, mezarı başındaki zeytin ağaçları arasında anıldı.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, Anmaya Emek Partisi Adana ve Mersin İl Örgütleri ile Adana Demirspor taraftar grubu 6. Bölge katıldı. 6. Bölge, anmada Şebnem Yurtman için bestelediği marşı söyledi. Anmada konuşan EMEP Mersin İl Başkanı Mehmet Taşçı, Şebnem'in Mersin'e gider gitmez parti faaliyetlerine katıldığını, il yönetim kurulunda görev almaktan yüksünmediğini ifade etti.

Şebnem'in günlük taleplerde geri durmayan, işçilerin taleplerini belirten bildirilerle onları aydınlatan, mücadelelerinde onların yanında olan bir partili olduğunu söyleyen Taşçı, “Şebnem'i bugün anmak çok önemli. Şebnem'i bir güne sıkıştırarak değil her dakikasında onun mücadelesini geliştiren tutum içerisinde, onun emek mücadelesini ilerleterek sürdürmeliyiz” dedi.
Anmanın ardından evinde Şebnem için pasta kesildi.

ANKARA PATLAMASINDA 109 KİŞİ HAYATINI KYBETMİŞTİ
Türkiye 10 Ekim 2015 sabahı tarihinin en kanlı terör eylemiyle sarsıldı. O gün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları çağrısıyla ülkenin dört bir yanından gelen binlerce kişi 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' için Ankara Tren Garı önünde toplanmış, Sıhhiye Meydanı’na çıkmaya hazırlanıyordu.Tam o anlarda üç saniye arayla iki bomba patladı. Meydan kana bulandı, gökyüzüne duman ve haykırışlar yükseldi.Yaralanan onlarca kişiye ilk müdahale yine alandakiler tarafından yapıldı.Yaralılar sedye olarak kullanılan pankart ve afişlerle taşındı, hayatını kaybedenlerin üzerine yine 'barış' yazan bu afişler örtüldü
(Kaynak: Adana/EVRENSEL)

 

361 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404