Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam797
Toplam Ziyaret1681004

Sözlü 25. Uluslararası Adana Film Festivali’ni tanıttı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Adana Film Fdestivali’ni daha uükseklere taşıma ve ulaştırma notasında üzerimize düşeni yapmak çabası içerisindeyiz.Bu yıl 25.sini yapacağımız Adana Film Festivali her yıl dahabüyüyor, içeriği biraz

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl
22- 30 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali’nin her yıl daha da büyüdüğünü ve içeriğinin biraz daha zenginleştiğini söyledi.
Sözlü, 25. Adana Film Festivali’ni tanıtmak üzere düzenlediği basın toplantısında, festivalin bu yıl özel ödül ve etkinliklerle, zengin bir içerikle sanatseverlerle buluşacağını söyledi.
Sözlü, “Adana Film Fdestivali’ni daha yükseklere taşımak ve ulaştırmak notasında üzerimize düşeni yapmak çabası içersindeyiz. Bu yıl 25.sini yapacağımız Adana Film Festivali her yıl daha da büyüyor, içeriğibiraz daha zenginleşiyor” dedi.
Festivalde  Uluslararası Film Yarışması, Ulusal Uzun Film Yarışması,Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Film Yarışması bölümlerinin yer alacağını kaydeden Sözlü,“Adana Film Festivali’nin bu yıl 25’sinin yapılıyor olması nedeniyle,25.ci yıla özel ödüller verilecek, etkinlikler düzenlenecek” dedi.
Yaşam Boyu Başarı ödülünün Yönetmen Şerif Gören’e, onur ödüllerinin ise Türk sinemasının efsane isimleri Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin ve Süleyman Turan’a verileceğini söyleyen Adana Büyükşehir
Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nin Dünyanın en prestijli Uluslararası Film Festivali Cannes Film Festivali ile işbirliği yaptıklarını ifade ederek, “Cannes ile yapılacak ortaklık, genç sinemacıları  ve sanatseverleri Cannes’in temsilcileriyle buluşturacak. Cannes Film Festivali’nin  57. Yaşını dolduran  en köklü bölümü Semaine  Fe La Ciritque Adana Film Festivali
arasında  aracılığyla sinemaseverlerle buluşuyor” diye konuştu.
25. Adana Film Festivali’nin Hollanda Kırmızı Lale Film Festivali ile de işbirliği yaptığını açıklayan Sözlü, toplam 900 bin liralık para ödülü dağıtılacağını bildirdi.
En iyi Film Ödülüne 350 bin lira, Yılmaz Güney ödülüne 75 bin lira, Adana İzleyici Ödülüne 25 bin lira, En iyi Yönetmen Ödülüne 50 bin lira, En iyi Kadın ve Erkek  Oyuıncu Ödüllerine 20’şer bin lira, En iyi Müzik Ödülüne 15 bin lira, En iyi Görüntü Yönetmeni Ödülüne 15 bin
lira, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülüne 10 bin lira, En iyi Kurgu Ödülüne 10 bin lira, En iyi Yadımcı Kadın ve Erkek Oyuncu ödüllerine ise 10’ar bin lira verileceğini belirten Sözlü, filmlerin huzurevleri ile sevgi evlerinde de özel gösterimlerini yapılacağını sözlerine ekledi.
265 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704