Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam1048
Toplam Ziyaret1687557

Karaisalı’!ıda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutland

İlk tören Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenginin konulması ile baladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra günün önemi hakkında jandarma Karakol Komutanlığı’ndan Üst Çavuş Yunus Şahin bir konuşma yaptı



30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye’de olduğu Adana’nın Karaisalı ilçesinde de törenle kutlandı.

İlk tören Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenginin konulması ile baladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra günün önemi hakkında jandarma Karakol Komutanlığı’ndan Üst Çavuş Yunus Şahin bir konuşma yaptı. Şahin, 30 Ağustos’un bir destan olduğunu belirterek, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile 3.5 yıl süren savaş sonunda zaferle çıkılmıştır. Bu zaferden sonra Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir” talimatı verilmiştir. Türk Ulusu bölünmez bütünlüğünü 3o Ağustos’ta hayatını feda eden şahitlere borçludur” dedi.

Daha sonra Senem İspir ve Nuri Göktepe isimli öğrenciler de 30 Ağustos Zafer Bayramı şiirleri okudu. Resmi geçit yapıldı.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan Atatürk Parkındaki törenden sonra protokolün bayramlarını Kaymakamlık makamında kutladı.

Törenlere AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Mustafa Ekici, MHP İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Mustafa Eren ile kamu kurumlarının müdür ve amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

468 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406