Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam397
Toplam Ziyaret1682384

Sözl,“Kızıldağ Karakucak Güreşlerine kimlik kazandırdık”

“Yapılan organizasyonlar ve dağıtılan ödüllerle Kırkpınar’ı aratmayacak bir organizayon yapıyoruz. Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin korunması gereken kültür mirası olarak UNESCO’ya bile başvuracağız”



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  göreve geldikleri 4 yıl içinde Karaisalı Kızıldağ Güreşlerine kimlik kazandırdıklarını söyledi.

Kızıldağ Yaylası’nda 5 Ağustos günü gerçekleştirilecek 533. Kızıldağ Karakucak Güreşleri tanıtım toplantısı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın katılımıyla Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleştirildi. Tanıtım öncesi basın mensupları ile birlikte Yerköprü ve Varda Köprüsünü ziyaret eden Sözlü, Kızıldağ Yaylası Subattığı’ndaki güreş alanında Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıl içinde Karaisalı İlçesi ile mahallellerine yapılan hizmetleri gösteren br video izletti. Daha sonra konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kızıldağ Güreşlerinin Adana’nın kurucuları Ramazanoğulları döneminden beri yapıldığını hatırlatarak, Kurtuluş Savaşı dışında o günden bu yana bu güreşlerin gerçekleştirildiğini ifade etti. Sözlü, kendilerinin göreve gelmesinden sonra Kızıldağ’ı ve güreşleri tüm Türkiye’ye tanıttıklarını ve Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşlerine bir kimlik kazandırdıklarını ifade ederek, “Yapılan organizasyonlar ve dağıtılan ödüllerle Kırkpınar’ı aratmayacak bir organizayon yapıyoruz. Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin korunması gereken kültür mirası olarak UNESCO’ya bile başvuracağız” dedi.

Başpehlivanlık ödülü olan 1 kilo ağırlığındaki 22 ayar altın kemer ilk defa gösteren Sözlü, 533.sünü gerçekleştirecekleri güreşlere 29 sıklette 950 sporcunun katılacağını va başpehlivana ödül olarak 10 bin lira vereceklerini bidirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  güreşler öncesi ayrıca ücretsiz halk konserleri de yapacaklarını kaydederek, 3 Ağustos Cuma Günü Ali Kınık ve Ankaralı Ayşe Konseri gerçeleştirileceğini,4 Ağustos Cumartesi günü ise Orhan Hakalmaz’ın konser vereceğini belirterek, “Bu sanatçılarıız şölenimizi bir kez daha unutulmaz hale getireceklerdir” diye konuştu.

533. Kızıldağ Karakucak Güreşleri tanıtım toplantısına Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, MHP Karaisalı İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz, Güreş Vakfı Adana İl Temsilcisi İlyas Karabulut, geçen yılın güreş ağası seçilen Abdullah Kaçar, Karaisalılılar Derneği Başkanı Sadi Çetin, Karaisalı Belediyesi meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

243 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398