Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam263
Toplam Ziyaret1695427

İbn-İ Sina öğrencileri Karaisalı’yı gezdi

Çukurova İbn-i Sina Ortaokulu öğrencileri, ilçemizde bulunan Dokuzoluk mevkiinde kanyon, vadi ve şelale, Küp mahallesi mevkiinde kanyon, dağ ve anıt ağaçlar, Etekli Köyünde bulunan obruk ve dağ oluşumlarını incelediler


Adana Çukurova İbn-i Sina Ortaokulu öğrencileri Karaisalı ilçemizde yer alan Dokuzoluk mevkii, Etekli Köyü sınırları içerisinde bulunan Gelindeliği Obruğuna inceleme ziyaretinde bulundular.

Adana Çukurova İbn-i Sina Ortaokulu öğrencileri öğretmen Selcen Selçuk Alişan danışmanlığında gerçekleştirdikleri eTwinning projesi kapsamında ilçemize inceleme gezisinde bulundular. eTwinning kapsamında yürütülen “Doğal Anıtlarımızı Keşif Yolculuğu” adlı projede ülkemizdeki kültürel mirasın en önemli ayaklarından biri olan doğal anıtlar inceleniyor ve tanıtılıyor. Doğal anıtlar, tamamen doğal yollarla meydana gelen oluşumlardır. Peribacaları, şelaleler, göller, mağaralar, travertenler, kanyon ve anıt ağaçlar doğal anıtları oluşturmaktadır. Ülkemiz doğal anıtlar bakımından zengin bir ülkedir.

 Projenin Adana ayağını oluşturan Adana Çukurova İbn-i Sina Ortaokulu öğrencileri, ilçemizde bulunan Dokuzoluk mevkiinde kanyon, vadi ve şelale, Küp mahallesi mevkiinde kanyon, dağ ve anıt ağaçlar, Etekli Köyünde bulunan obruk ve dağ oluşumlarını incelediler.

Yöre sakinlerinden eğitimci-yazar Oğuz Adem Selçuk öğrencilere Gelindeliği obruğu hakkında anlatılan hikayeyi aktarmış, yöre insanlarının kültürel yaşamına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Oğuz Adem Selçuk’un projeye katkılarından ve evsahipliğinden dolayı öğrenciler teşekkürlerini sunan öğrenciler başarılı bir şekilde geziyi tamamladılar.

814 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139