Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam326
Toplam Ziyaret1668712

Muhtar Mustafa Sapmaz, “Çeceli ismi onurumuzdur”

“Aradan bir yıl geçti ama halen Yenimahalle olarak resmi kurumlarda işlem görmektedir. Tapu kayıtları ve elektrikle ilgili şirketlerde mahallemizin adı halen Yenimahalle olarak geçmektedir. Buna üzülüyoruz.”



VAHİT ŞAHİN (ÖZEL HABER)
Karaisalı’nın Yenimahalle adı olan mahallesinin adının Çeceli olarak değiştirilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Çeceli Mahalle Muhtarı Mustafa Sapmaz,  “Karaisalı’nın tarihi adının mahallemize verilmesi bizim için bir onurdur” dedi.

Yenimahalle’nin adının Çeceli olarak değiştirilmesi fikrini ortaya atanlara, konuyu belediye meclisi gündemine getirenlere, Karaisalı Belediye Meclisine, dönemin Karaisalı Kaymakamına ve Adana Valiliğine teşekkür eden Muhtar Sapmaz, “Aradan bir yıl geçti ama halen Yenimahalle olarak resmi kurumlarda işlem görmektedir. Tapu kayıtları ve elektrikle ilgili şirketlerde mahallemizin adı halen Yenimahalle olarak geçmektedir. Buna üzülüyoruz” dedi.

Karaisalı Belediye Meclisi 3 Eylül 2015 tarih ve 70 ve 71 sayılı kararı ile Karaisalı İlçe Belediyesi sınırları arasında içerisinde bulunan Yeni Mahalle isminin Çeceli Mahallesi, Aşağıyirikler olan mahalle isminin de Aşağıyörükler Mahallesi olarak Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile karar alınmıştı.

Ayrıca Karaisalı Kaymakamlığı da  ilgili belediye meclis kararına da uygun görüş belirtmişti. Konu daha sonra Adana Valiliğine bildirilmiş ve Adana Valisi Mahmıut Demirtaş da 3 Mart 2017 tarihinde  “olur” vererek, iki mahallemizin adı resmi olarak değiştirilmişti.

Değişikliğin kesinleşmesinden sonra Adana Valiliği gereği için 80 il valiliği, Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Adana Bilgi İşlem Müdürlüğü, 15 İlçe Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Defterdarlık ve Çevre Şehircilik Adana İl Müdürlüğüne bildirmiş ve ayrıca  bilgi içinde İçişleri B akanlı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı İller İdare Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bilgi verilmişti.

634 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339