Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam429
Toplam Ziyaret1668071

TÜMER, “2019 İÇİN ÜMİTSİZLİĞE ZERRE KADAR YER YOK”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı başta olmak üzere 2019 seçimleri üzerine sorular sorduk.



RÖPORTAJ: VAHİT ŞAHİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi” ya da Türk tipi başkanlık sistemi olarak ele alınan Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumuna karşı tüm demokrasi güçlerinin ortak mücadele vereceğini belirterek, “Umutsuzluğa zerre kadar yer yok. En büyük düşmanımız umutsuzluk olacaktır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e son günlerde kendisi hakkında ileri sürülen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak şeklindeki görüşler başta olmak üzere Adana ve Türkiye gündemi üzerine sorular sorduk.

Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde 1973-1977 yılları arasında 14`üncü dönem CHP Adana Milletvekili olarak görev yapan 3 çocuk babası Emin Bilen Tümer’in oğlu olan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e biz sorduk, o yanıtladı.

KARAİSALI HABER- Sayın Tümer, Adana’da ayak basmadığınız yer, çalmadığınız kapı, sıkmadığını el kalmadı gibi. Evliya Çelebi gibi her yeri gezdiniz. Bunun altında yatan neden, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak mı yatıyor?

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER- Hayır benim böyle bir talebim yok. Ben sadece onurlu bir görev aldım. Baba mirasını devam ettiriyorum. Her baba evladına para, mal mülk bırakmıyor. Kimisi de kendi yaşam tarzı ve biçimiyle toplumdaki edindiği yer ile onlara miras bırakır. Benim babam bir milletvekiliydi. Ben Emin Bilen Tümer’in oğlu olarak şerefli bir görevi üstlendim. Adaylık konusuna gelince, bu kadar milletvekili var, belediye başkanlarımız var. Henüz hiç kimsenin adaylık başvurusu yok. Biz milletvekilliğine layık görüldük. Babamızdan aldığımız bir onurdur bu. Benim de Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylık gibi bir düşüncem olamaz. Genel Başkan derse de hiç kimse karşı çıkamaz.”

KARAİSALI HABER – Neden olmayasınız ki?

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER- Ben şuan samimiyetle çalışıyorum. Belediye Başkanlığı olmak gibi bir talebim yok. Belediye başkanlığı ve özellikle de Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok özveri gerektiren saygın bir görevdir. Çok güçlü bir çabayı gerektirir. Evinizdeki bir ampulü bile değiştirmek zor iken, gece vakti bütün Adana’nın coğrafyasında, kırsalında, ormanından, tarımından her konusundan sorumlu biri olmaktır. Hadi ben aday okluyorum diyerek ortaya çıkılacak bir görev değildir. Ama bu göreve yakıştırmalar da hoşumuza gidiyor hani. Bu adamdan bir şey olmaz, bir işe yaramaz deseler daha mı iyi olur? Biz bir görev aldık. Onun gereğini yapmaya çalışıyoruz. Bu görevi yapabiliyorsak ne mutlu bize.

KARAİSALI HABER – Başkanlık sistemi gelirse milletvekilliğinin şuandaki veya eskisi gibi bir önemi kalır mı sizce?

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER – Kalmaz tabi. Hatta iktidar milletvekilliğinin de bir anlamı olmaz. Bir milletvekilliği makamı çok önemlidir. Adana’da yaşıyoruz. Bütün hizmetler büyükşehir belediyesinden geçiyor. Gerek büyükşehir de gerekse kamuda bir sorun var ise çözüyoruz. Bir problem varsa çözme imkanı buluyoruz. Tüm belediye ve kamu bürokratlarıyla en ufak bir sorun yaşamadım. Ama yasal düzenlemeler konusunda TBMM’de muhalefet olarak gerekeni de yapıyoruz.İktidar, yasada olan ancak uygulamada görülen aksaklıkları çözmede yardımcı oluyor. Çünkü yasaya uymak zorundalar bir kere.

KARAİSALI HABER- Seçimlerde yapılacak olan ittifak konusuna ne diyorsunuz?

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER – Ben ittifak konularına hiç girmek istemiyorum. Genel merkezimizin bu konuda zaten çalışmaları var.

KARAİSALI HABER – 2019 yılında yapılacak olan başta referandum ve seçimlerle ilgili düşüncelerinizi almak isteriz. Siz, umutlu musunuz?

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER – Türkiye Cumhuriyeti için 2019 yılı çok önemli bir yıldır. Biz çok büyük ümit taşıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmaması gerekir. Sadece CHP değil herkes andığa sahip çıkmalıdır. Bu sorumluluğu sadece CHP’ye yüklenmesi doğru değildir. Herkes kendisini dışarı koymamamsı gerekiyor. Herkes sandığa gitmekle görevlidir. Çünkü bu artık hepimizin, çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir konudur.

Türkiye çok sıkıntılı günler görmüştür. Bunları en iyi, bilen bir gazetecisiniz. Şuan geldiğimiz nokta Cumhuriyetimizin kuruluşundan yola çıktığımız noktadan daha kötü değildir. Hiç umutsuzluğa yer yok. Tarihi, çağdaşlığı, uygarlığı geriye götürmek mümkün değildir. Sıkıntılar, duraklamalar olabilir ama mutlaka su, yolunu bulur. Biz istiyoruz ki bu sıkıntıları çocuklarımıza bırakmayalım. O yüzden sandığa giderek oy kullanmalı herkes. Gelecek nesillere karşı sorumlu olduğunu düşünmeli herkes.

KARAİSALI HABER – Toplumda bir yılgınlık var. Bu nasıl aşılacak?

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER – En önemlisi umuttur. Umut olmaz ise asıl orada kaybederiz. Bunlar nasıl olsa seçimi alır gibi bir algı var toplumda. Son referandumda her şeyi yaptılar. OHAL’le devletin tüm imkanlarını seferber ettiler YSK’nın yasadışı uygulamalarıyla yüzde 51 aldıklarını iddia edilen bir oya gelebildiler. Referandumda hayır oyu verenler halen hayır demektedirler. Ama evet oyu verenler içinde özellikle de AK Partililer bile ‘keşke hayır oyu verseydim’ diyen insanlara tanık oluyoruz. O yüzden tekrar söylüyorum; Umutsuzluğa zerre kadar yer yok. En büyük düşmanımız da umutsuzluk olacaktır.

KARAİSALI HABER - CHP Adana Milletvekili Sayın Zülfikar İnönü Tümer Beye teşekkür ediyoruz.

 

286 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436