Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam796
Toplam Ziyaret1681881

KÜTÜPHANELER HAFTASI'NIN ARDINDAN

(Haber: M. Demirel Babacanoğlu)Mart ayının son haftası Kütüphaneler Haftası’dır. Bu yıl bu hafta 26 Mart, 1 Nisan (2018) arası olarak belirlenmiş.


 Adana İl Halk Kütüphanesi’nde Kütüphaneler Haftası başlatılmış. Okullar da Kütüphaneler Haftası’nı kutlarlar.

Okul müdürleri çocuklara bir tek kitap aldırmaz. Bir iki sözle mözle geçiştirilir bu iş. Ama okullarda peynir zeytin şu bu satılabilir. Kitap satılamaz.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği adına İl Halk Kütüphanesi’ne, Kütüphaneler Haftası’na katıldım. Durmuş Ali Özkale oturmuş bir masanın başına kitaplarını sergilenmiş. Ben de yandaki masada sergiledim kitaplarımı. Kitap alan yok, soran yok.

Az sonra Durmuş Ali Özkale kitaplarını topladı gitti. Ben de biraz sonra kalkmak üzereydim Kütüphane Müdürü Selim Arslan geldiler. Sevgiyle karşıladılar beni, hemen çay kahve söyledi. Yukarıda salonda, okuma etkinlikleriyle ilgili gösterim yapılacağını söyledi. Gösterimi izledim. Okuma yazma bilmeyen hevesli yetişkinler kitap seçmeye, kitap okumaya çalışıyorlar. Okuma yazmayı öğrendikleri için karanlıkların aydınlandığını belirtiyorlar. Demek ülkede okur yazar olmayanlar var? 21. Yüz yıldayız. Okur yazarlık oranı % 100’e çıkarılmalıydı.

Kütüphane giriş geçeneğine Selim Bey kendi el ürünü olan karikatür sergisi açmış; çok da güzel anlatılmış okumanın önemi. İçeri okuma salonuna geçtim gençlerle doluydu, sessizlik egemendi, hep kitap okuyorlardı…

Selim Bey, 28 Mart günü Atatürk Parkı’nda kütüphanelerle ilgili etkinlik yapacağız dedi, gel. O gün gittim. Saat 13.00 sıralarında etkinlik başladı. Bir masada yer aldım. Yanımda iki genç yazar da yer almışlardı. Karşıda İl Turizm Kültür Müdürlüğü, valilik masası vardı. İlgililer geldiler. Çocuklar da öğretmenleri velileriyle geldiler…

Saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi. Kütüphanelerin önem ve işlevi anlatıldı. Çocuklara kitaplar dağıtıldı. Çocuklar oturdular çimlerin üstüne. Okuma etkinliği yapıldı.

Biz yine bir kitap bile satamadık. Valilik, İl Turizm Kültür Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü bizlerden birer kitap alamaz mıydı?

Neyse belki bir gün alırlar…

Kütüphane Müdürü Selim Arslan katılım/teşekkür belgesi takdim etti bana.

En gerçek yol gösteren bilimdir, fendir, kitaptır… Uygarlığın yolu buradan geçer.

Kütüphaneler günü kutlu olsun

319 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398