Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam751
Toplam Ziyaret1682738

Türk Ocakları’na taze kan

Adana Şube Başkanlığı görevine seçilen eğitimci Hamdi Özdemir, ‘’Prensiplerimizi ve tüzüğümüzü benimseyip kabul eden bütün vatandaşlarımız, ırk ayrımı gözetmeksizin, bölücü, yıkıcı ve bozguncu olmadıktan sonra kuruluşumuzda kendisine yer bulabilir’’

Türkçülük düşüncesini yaymak ve yaşatmak amacıyla kurulan Türk Ocakları’nın Adana Şube Başkanlığı görevine, başarılı bir eğitimci olan Hamdi Özdemir getirildi. 27 Ocak tarihinde gerçekleşen Genel Kurul Toplantısının ardından, 5 Şubat’ta yapılan görev dağılımıyla başkanlığa seçilen Özdemir, ilk olarak, ‘’Türk Ocakları, asla bir ırkçılığın ve ayrımcılığın peşinde değildir’’ mesajını verdi. Özdemir, ‘’Türk Ocağı’na üye olmak ya da faaliyetlerine katılmak için illa Türk olmak gerekmiyor. Kürt kökenli bir vatandaşımız da rahatlıkla aramızda ve etkinliklerimizde yer alabilir. Prensiplerimizi ve tüzüğümüzü benimseyip kabul eden bütün vatandaşlarımız, bölücü, yıkıcı ve bozguncu olmadıktan sonra, ayrım gözetilmeksizin kuruluşumuzda kendisine yer bulabilir’’ ifadelerini kullandı.
ÖNEMLİ AKADEMİSYENLER YETİŞTİ
Türk Ocakları’nın 1911 yılında kurulduğunu hatırlatan ancak köklü bir tarihe sahip olmasına karşın, günümüzde biraz pasif bir görüntü çizdiğini ifade eden Başkan Hamdi Özdemir, ‘’Öyle görünüyor olsa da, aslında fikri yönden önder sayılabilecek, çok önemli akademisyen ve bilim insanları Türk Ocakları’nda yetişmiştir ve yetişmeye de devam etmektedir. Türkiye genelinde 84 şubeyle hizmet vermekteyiz. Türk Ocakları, belki kendisini anlatmakta ve vatandaşlara ulaşmakta sıkıntı yaşamış olabilir. Fakat her halükarda, Türk milletinin acısıyla üzülen, sevinciyle mutlu olan Türk Ocaklarımız, her daim Türk milletine hizmet vermeye hazırdır’’ dedi.
ÜYE SAYISI BİNLERİ GEÇECEK
2014 yılına kadar bin 470 üyesi olan ocağının, aynı tarihte yaşanan bir fesih olayından dolayı kayıp verdiğini dile getiren Özdemir, ‘’Mevcut üyeliklerin tamamı geçersiz sayıldı. Sadece genel kurulu gerçekleştirecek kadar üye bırakılmıştı. Dolayısıyla, bugün resmi olarak 62 üyemiz bulunmaktadır. Fakat biz yüzlerce, binlerce Türk Ocaklı olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki zaman diliminde üyeliği tekrar canlandıracağız. Binlerle ifade edilen sayıya erişeceğimize inanıyorum’’ diye konuştu. Özdemir’in başkanlığında ki yeni dönemin ilk üyesi ise Cahit Bolat oldu. Üyelik formunu doldurup imzalayan Bolat, Türk Ocaklı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

270 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398