Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam319
Toplam Ziyaret1679438

NESRİN KARACAN’DAN ÜÇ BOYUTLU DESEN SERGİSİ

(Haber: Mehmet Demirel Babacanoğlu):Nesrin Karacan 1968 Ankara doğumlu. Mersin Üniversitesi Heykel Bölümü’nde öğretim üyesi. Mersin’de yaşıyor.



HÜGSF Heykel Bölümünü birincilikle bitirdi. HÜSB Enstitüsü Heykel Ana Sanat Dalı Lisansı’nı tamamladı.

Cezayir, USA, Mersin, İstanbul, Lüksenburg, Canarios, Colorado, İzmir, Gümüşlük, Bodrum, Bursa, Fransa, Ankara, Düzce, Arnavutluk, Romanya, İskenderun, Rusya, Azerbaycan, Bahrain gibi uluslararası merkezlerde sergi ve sempozyumlara katıldı. 38’i karma sergide yer aldı. 8 kişisel sergi açtı.
1991- İhsan Doğramacı üstün başarı, GSF Heykel Bölümü birincilik, 1996- yılın övgüye değer genç sanatçısı, 2006- Devlet Heykel Yarışması ödülleri aldı.
03.02.2018 günü Adana Çimento Sanayi Sanat Galerisi (AÇS)’nde üç boyutlu desen sergisini açtı. Sergi sanatçılar, sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.
Desenler, geometrik biçimlemeleri, ince kumsal kireçsi kabartmaları, geometrik oymaları, çubuksal renklemeleri, soyutlamaları, sıcak ve soğutulmuş renklerin görünümlerini taşımaktadır.
Tablolara baktığınızda biçimleme sizi bilinçsel düşünmelere, anlamlara yöneltmektedir.
Gördüğümüz şu tabloda kahve, gri, havai renkleri bizi alıp götürmekte sanatsal düşünmelere. Sanki bir merdiven, kapı girişi algılar vermektedir size. Şu tabloda da turuncu, gri ve soğutulmuş renkler görülüyor. T biçimli, dörtgen, yamuk biçimli, çubuklu uzantılar görüyoruz. Bizi uzaklara, derinliklere, sonsuza doğru götürüyor.
Ya şu tablo, geniş borudan geçer gibi yansıyor bize. Gri, kırmızı, soğuk renklerle biçimlendirilmiş. Kaburgaları andıran taramalar yapılmış, yollar, geçitler gösterilmiş… İster istemez düşünüyor insan! Farklı dünyalar canlanıyor beynimizde. Şu da hepten soğuk renklerin egemenliğinde. Gri, siyah, havayi renge bürünmüş. Bir yerleşim birimi, ova, dağ canlanıyor karşımızda. Yahut bir kan dolaşımı bedenimizde…
Sanatçılar, sanatseverler izliyorlar tabloları. Bir küme izleyici tabloların önünde durmuşlar imrenerek bakıyorlar, çözmeye çalışıyorlar !... Bir kız arkadaşıyla durmuş bir genç heykeltıraş Hüseyin Güven kendi çekim (Selfi) yapıyor. İşte üç kardeş ortada Mustafa, sağda sarı kazaklı dernek Başkanı Nermin Levent hanım, durmuşlar bir tablonun önünde… Bir kompozisyon oluşturmuşlar…
Çubuklu giysili, sarı kısa saçlı, açık güler yüzlü Heykeltraş Nesrin Karacan, anlamlı, derin sonsuzluk içeren bir tablosunun önünde durmuş bir şiir gibi bakıyor uzaklara… Kim bilir usundan neler geçiyor… Hangi tablolar… Varacağı yerler…
Sanata ayıracak zamanınız vardır. Siz de geziniz görün tabloları.
06.02.2018, Adana

291 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613