Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi52
Bugün Toplam774
Toplam Ziyaret1669160

CHP'Lİ ALTAY, "ÖSO DA ALDATMASIN"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,, "Yarın da milletimizin karşısına çıkıp bu ‘ÖSO da bizi kandırdı. Allah bunların belasını versin’ dememeleri için bugünden uyarıyoruz. İnsan canı üzerinden bu tür hatalar yapılmasın diyoruz"dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan’ın Özgür Suriye Ordusu ile ilgili açıklamalarına da tepki göstererek, “ÖSO içinde El Kaide uzantılı çok sayıda cihatçı örgüt var. dün cihatçıymış bugün normalleşmiş biz onu bilemeyiz. Biz ‘ÖSO budur. ÖSO ile iş tutuyorsunuz dikkat edin siyasi stratejik hata yapmayın yarın yeni terör örgütleriyle uğraşmak zorunda kalmayalım’ dedik. Bu samimi bir uyarıdır. Daha önce FETÖ ile işbirliği yaptı, kandırıldı. Daha önce PKK, YPG ile işbirliği yaptı kandırıldı. DAEŞ- İŞİD için ‘öfkeli çocuklar Allah kurşununu eksik etmesin’ dedi. Yarın da milletimizin karşısına çıkıp bu ‘ÖSO da bizi kandırdı. Allah bunların belasını versin’ dememeleri için bugünden uyarıyoruz. İnsan canı üzerinden bu tür hatalar yapılmasın diyoruz" dedi.

CHP’nin Afrin operasyonuna desteğinin AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı rahatsız ettiğini belirtirken, “Erdoğan’ın Afrin Operasyonu’na desteğimizden rahatsızlık duyması anlaşılır değil. Böylesine hassas bir süreçte ulusal bir davayı yerli-milli polemiğine dönüştürmek gayri milliliktir. 80 milyonu ilgilendiren bir konuyu iç siyaset malzemesi yapmak, edepsizliğin daniskasıdır” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında; AKP Genel Başkanı Erdoğan ve AKP Sözcüsü Mahir Ünal’ın CHP’yi hedef alan sözlerini tepki gösterdi. CHP’nin, TSK’nın Afrin operasyonu başladığı andan itibaren samimiyetle desteğini ortaya koyduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, askerler için dua ettiğini belirten Altay, “Biz Afrin Operasyonu’nun milli mesele olarak gördüğümüzü söyledik, askerlerimizin burnunun kanamaması temennisinde bulunduk ama Erdoğan’ın bundan neden rahatsız olduğunu anlayamadık. Erdoğan, bu operasyonu, bu milli davayı ulusal ve sınır güvenliğimizi ilgilendiren Türkiye’nin huzurunu, bütünlüğünü ilgilendiren böyle bir konuyu bir ‘one man’ şova dönüştürmek istiyorsa başarılı olamayacak. Erdoğan’ın buradan kendisine başarı hikayesi çıkarma gayreti geri tepecek. Askerin, Mehmetçiğin kanı üzerinden kim siyaset yaparsa Allah onun belasını versin. Ana muhalefet partisinin ve diğer partilerin desteklerini açıkladığı böyle stratejik hassas dönemde Erdoğan’ın halen yerlilik millilik polemiği yapması anlaşılır değildir. Gayri millilik varsa; ulusal dava üzerinden yerlilik ve millilik polemiği yapandır o da Erdoğan’dır. 80 milyonun gözünün Afrin’de olduğu bir noktada yerlilik ve millilik polemiği yapmanın karşılığı siyasi edepsizliktir” diye konuştu.
Ailelerin siyasi polemiklerin dışında tutulması gerektiğini ancak sorumluluğun öncelikle aile fertlerinde olduğunu kaydeden Altay, “Keşke bedelli askerlik yapan birisi Mehmetçik orada can siperane mücadele ederken, kurşun yağmuru altında mücadele ederken iha koordinasyon merkezinde Bilal Erdoğan’ın komuta ediyor gibi görüntü vermesi edepli bir tutum mudur? Bunu yapmak edepsizliğin daniskasıdır. Şehitlerimizin cenazesi bulunamamışken, Erdoğan’a gazilik unvanı vermek için kanun teklifi vermek edepsizliğin dik alasıdır. 80 milyonu ilgilendiren böyle bir operasyonu parti kongresinden açıklamak, TSK’nın değil de AKP’nin operasyonu gibi dünyaya ve Türkiye’ye ilan etmek edepsizliğin daniskasıdır. Böyle hassas süreçte; bu işten iç siyasete malzeme sağlamak için, AKP’nin toplum nezdinde kaybolan itibarını yeniden kurtarmak için ana muhalefetle polemik yapması edepsizliğin daniskasıdır” dedi.

ÇÖZÜM YERİ MECLİS
“Erdoğan yapıcı muhalefet istemiyor” diyen Altay, şöyle devam etti:
“Geldiğimiz noktada hükümete dört önemli uyarıyı, tavsiyeyi, yapıyoruz. Samimi olun, askeri ve diplomatik bütün angajmanlarla ilgili TBMM’yi bilgilendirin, dikkatli olun, stratejik hatalara yaparak Mehmetçiğimiz büyük kayıplar vermesine yol açacak iş ve eylemlerden kaçının, terörle katı, keskin etkin bir mücadele ederken eş zamanlı olarak Türkiye’nin Kürt sorununun çözümüne yönelik yapıcı adımlar atın, atalım Bunu yapmazsın bugün PYD, YPG’yi yerle yeksan etersin yarın yeni örgütlerin yeraltından mantar gibi çıktığını görürsün. Kürt sorunu ne Kandil ne Oslo’da ne Dolmabahçe’de ne de İmralı’da çözülebilecek bir sorun değildir. Çözüm yeri Meclis’tir.”

160 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339