Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam257
Toplam Ziyaret1667899
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
UNUTMADIK…
03/04/2020

Dile kolay , tam otuz yıl  olmuş sizinle görüşmeyeli. Hani hayatımızda bazı insanlar vardır derin izler bırakırlar . İşte Ziya Hocamızı da böyle bir büyük insan olarak , birilerini yeni yeni kendimize örnek almayı arzu ettiğimiz yaşlarda tanıdık. 

Konya’nın Ladik Kasabası Halıcı Ortaokulu… Tek katlı , sadece üç sınıfı bulunan ,sobalı , tabanları beton , her sınıfta yaklaşık yirmi-otuz civarında öğrencisi olan , kız öğrencisi olmayıp , öğrencilerinin tamamı erkek olan , Her öğrencisinin , kendisine gelecek yılda da giysin diye alınmış olan iki beden büyük elbiseleri kadar kocaman hayalleri olan bir okul. Sınıflardan birinde siyah beyaz kareli ceketi , koyu yeşil pantolunu , kırmızı kadranlı saati , kara yağız , orta boylu , yavuz bıyıklı bir hoca , öğretmen masası üzerine oturmuş , hem o akıcı sesi ve anlatımı ile kah hayat dersi , kah edebiyat dersi vermekte ve sık sık dışarıdan -hep kimler olduğunu merak ettiğimiz- birilerinden , açık olan pencereden o eşsiz tebessümü ile başını sallayarak selam alıyor… Halen okulun o pencereleri önündeki yoldan geçerken, Ziya Hocam bana da tebessüm ederek selamımı alacakmış gibi gelir ve gayri ihtiyari başımı sallarım. 

Unutmadık sevgili Hocam…

Ne bizlere okuduğunuz , okurken yaşattığınız eşsiz hikayeleri , ne o saatinizi kolunuzdan çıkartmak suretiyle attığınız meşhur çifte taraflı Osmanlı tokadı ardından nasıl cevap vermemizin menfaatimize olacağını bir türlü kestiremediğimiz –Ağrıdı mı ? sorunuzu , ne o koridordaki erkek güzeli yürüyüşünüzle sınıfa gelmenizi , ne her yıl bizlerle birlikte hazırladığınız güzel piyes ve gösterileri, ne masa tenisi oynarken ayağınızı sert bir şekilde yere vurarak yüreğimizi ağzımıza getirmenizi, ne “Yükseliş” isimli duvar gazetenizi, ne yukarı mahallenin güney yamacındaki bekar evinizi , ne bizler ile zaman zaman yaptığınız erkek erkeğe sohbetlerinizi , ne son derece zevkli geçen kütüphane kolu toplantılarını , ne askerlik süreniz boyunca gözümüzü yolda bırakmanızı , muhteşem , renkli , esprili ve dolu dolu geçen derslerinizi , bize aşılamış  olduğunuz kitap okuma sevgisini , ama en önemlisi bizlere vermeye çalıştıklarınızı yıllar sonra anlamış olmamızı unutmadık .

Resulullah’ı , Mehmet Akif’ i , Necip Fazıl 'ı , Fatih’i , Attila’yı , Osmanlıyı ,kendimizi , benliğimizi  sizden öğrendik . Ama en önemlisi bizlere bunları öğretirken siyaseti hiç kullanmadan , taze dimağları karıştırmadan yapmış olmanızdır. Bu hakikaten takdire şayan bir konu olup , gerçek eğitimciliktir.

Unutmadık Hocam…

Nicelerini unuttuk , ama sizi asla unutmadık . Sizden sonra yıllarca sürmüş olan okul hayatımızda karşılaştığımız bütün eğitimcileri hep sizinle kıyas ettik , mihenk taşı hep siz oldunuz. Lakin hiç birisinde sizi bulamadık . 

Sizi unutmamız mümkün değil Hocam. 

Ufkumuzun ilk ışığı ilk "ZİYA"sı olan sağlam , sert "POLAT " insan...

Sebep Ey..! içtimai kimliğimizi ve vazifemizi keşfetmemize sebep muhterem insan , 
En derin saygılarımla ellerinizden öperim…

Kazim TORLAK
Harita ve Kadastro Mühendisi


733 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339